Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Svěrákovci odtajnili trailer k svojmu novému filmu! Má pomôcť v týchto ťažkých časoch
Zdielať na

Svěrákovci odtajnili trailer k svojmu novému filmu! Má pomôcť v týchto ťažkých časoch

Zdroj: Magic Box Slovakia

Nový film otca, syna a už aj vnuka Svěrákových, Betlehemsé svetlo, dorazí do slovenských kín na jar 2022.

Inšpiráciou pre vznik scenára boli Janovi Svěrákovi obľúbené poviedky Zdeňka Svěráka. „Baví ma, že sa postavy z rôznych mojich poviedok vo filme stretávajú v nových nečakaných situáciách. Pre film je to stmeľujúci prvok a pre divákov to bude dúfam zábavné,“ vysvetlil Zdeněk Svěrák, ktorý v tejto komédii s prvkami magického realizmu servíruje univerzálne otázky ľudského života s nadsádzkou a humorom. „Nič lepšieho ako humor proti smútku nemáme,“ zakončuje Svěrák trailer tak trochu s odkazom na dnešnú neveselú dobu.

TRAILER:

Starnúcemu spisovateľovi Karlovi Šejnohovi (Zdeněk Svěrák) už písanie nejde ako predtým. Nedokončené poviedky sa mu hromadia v hlave a ich postavy vychádzajú na denné svetlo a dožadujú sa, aby autor pokračoval v deji. Všetci niečo chcú. Fotograf Matěj chce získať nedobytnú magistru z lekárne, pán Bohumil prosí, aby stal zázrak, automechanik Bakalář by chcel byť liečiteľom. Do toho vstupuje z reálneho sveta Šejnohova manželka, ktorá si myslí, že už by mal písanie zanechať a konečne sa venovať jej.

Betlehemské svetlo

Magic Box Slovakia

Okrem hercov, s ktorými Svěrákovci radi a často spolupracujú, ako je Daniela Kolářová alebo Ondřej Vetchý, uvidia diváci v Betlehemskom svetle aj niekoľko nových tvárí. Napríklad neherca Martina Polišenského alebo tajomnú dánsku herečku Patríciu Schumann. Túto spoločnosť doplní Vojta Kotek alebo Vladimír Javorský, ktorí sa s Jánom Svěrákom stretli pracovne prvýkrát, ale ako sám hovorí, iste nie naposledy: „Sú to obaja skvelí komediálni herci a skutočné hviezdy. Teším sa, keď ich žiaru pocítia vystupovať z plátna aj diváci,“ zveril sa režisér. V jednej z úloh sa objaví aj Tereza Ramba.

Najčítanejšie