Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bruce Willis končí s herectvom! Môže za to táto CHOROBA!
Zdielať na

Bruce Willis končí s herectvom! Môže za to táto CHOROBA!

Zdroj: Profimedia

67 ročný herec odchádza do dôchodku.

Rodina Brucea Willisa oznámila, že herec končí s herectvom po tom, ako mu bola diagnostikovaná afázia,  porucha spôsobená poškodením mozgu, ktoré ovplyvňuje schopnosť človeka komunikovať a rovnako vyvoláva aj problémy s písaním a čítaním. Tento stav je údajne vždy spôsobený poranením mozgu, najčastejšie mŕtvicou, najmä u starších ľudí. Členovia Willisovej rodiny zverejnili spoločné vyhlásenie na sociálnych sieťach, v ktorom oznámili odchod herca do dôchodku.

"Ako rodina sme sa chceli podeliť o to, že náš milovaný Bruce má zdravotné problémy a nedávno mu bola diagnostikovaná afázia, ktorá ovplyvňuje jeho kognitívne schopnosti," uvádza sa vo vyhlásení. "V dôsledku toho  Bruce odstupuje od kariéry, ktorá pre neho tak veľa znamenala."

Bruce Willis a jeho dcéry

Profimedia

​"Pre našu rodinu je to skutočne náročné obdobie a veľmi si vážime vašu neutíchajúcu lásku, súcit a podporu,“ stojí ďalej vo vyhlásení rodiny. „Prechádzame tým ako silná rodinná jednotka a chceli sme informovať aj jeho fanúšikov, pretože vieme, ako veľa pre nich znamená, rovnako ako oni preňho."

​Willisova herecká kariéra sa začala na začiatku 80. rokov 20. storočia vo filmoch, ako je napríklad  Rozsudok od režiséra Sidneyho Lumeta. Najviac sa mu darilo v ďalších rokoch, a to najmä vďaka hlavnej úlohe po boku Cybill Shepherd v seriáli ABC „Moonlighting“ a účinkovaniu v akčnom filme „Die Hard“ z roku 1988. Ako policajný detektív John McClane sa potom Willis objavil vo viacerých filmoch. Jeho snímky zarobili počas svojej štvorročnej hereckej kariéry celosvetovo viac ako 5 miliárd dolárov. Bol nominovaný päťkrát na Zlatý glóbus (jeden získal za „Moonlighting“) a trikrát na cenu Emmy (jednu získal za „Moonlighting“ a ďalšiu za hosťujúcu rolu v seriáli „Priatelia“).

Bruce Willis s exmanželkou a s dcérami

Profimedia

​Willis má s bývalou manželkou Demi Moore tri dcéry a s aktuálnou manželkou, Emmou Heming 10-ročnú Mabel a 8-ročnú Evelyn.

Najčítanejšie