Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Máte v rodine nezhody pre majetok? Takto sa to určite nerieši!
Zdielať na

Máte v rodine nezhody pre majetok? Takto sa to určite nerieši!

Zdroj: Bontonfilm

Nový film od tvorcov kinohitu Matky, Hádkovci, príde do kín už 14. júla.

"Nápad na Hádkovcov vznikol v čase covidu a dlhého lockdownu. Mnohé páry sa v tom období viac hádali, niektoré vzťahy to dokonca nevydržali. Hádky sa objavili aj u nás. Nechali sme sa tým inšpirovať a vypísali sme sa z toho. Čiže, napísali sme scenár. Zaujímavé je, že na náš vzťah to zapôsobilo terapeuticky a v podstate sa všetko vyčistilo. Takže odporúčam tento film všetkým, ktorí sa občas hádajú. Možno to na nich bude mať rovnaký účinok," povedala Sandra Nováková, spoluautorka scenára filmu Hádkovci a predstaviteľka jednej z hlavných postáv. Sandra je zároveň partnerkou režiséra a spoluscenáristu Vojtěcha Moravca.

Hádkovci

Hádkovci, foto z nakrúcania

Bontonfilm

Sandre písanie tohto scenáru naozaj zmenilo vzťah a to k lepšiemu. Údajne sa, dnes už s manželom,  odvtedy takmer vôbec nehádajú. A o čom inom, než o hádkach, je film Hádkovci? "O živote a o tom, že človek často premárni život riešením banalít namiesto toho, aby sa nad ne povzniesol a riešil naozaj dôležité veci. O tom, že láska je to jediné podstatné, čo v živote máme, hoci si to veľa ľudí neuvedomuje. Život je príliš krátky na to, aby sme ho prehádali," pokračovala Sandra. 

Celý film je nakrútený v jednom byte, no to mu na akcii neuberá, práve naopak. Situácie, ktoré sa v ňom odohrávajú sú také vypäté, no aj dobre známe, že si ani nevšimnete, že ste sa z bytu nepohli. V hlavných úlohách uvidíte  Jakuba Prachařa, Hynka Čermáka, Ondřeja Pavelku, Jitku Čvančarovú, Sandru Novákovú, či Luciu Polišenskú. Film o tom, ako sa nehádať, bude v kinách už 14. júla. 

Najčítanejšie