Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Originálny BANGER odzrkadľuje realitu veľkomesta! Premiéru podporila aj polonahá Alex Wortex!
Zdielať na

Originálny BANGER odzrkadľuje realitu veľkomesta! Premiéru podporila aj polonahá Alex Wortex!

Jeden z najprogresívnejších českých filmov posledných rokov prichádza do slovenských kín. BANGER., ktorý tvorcovia kompletne natočili na iPhone, je príbehom jednej divokej piatkovej noci, plnej kokaínu a rapu.

V Bratislave sa v pondelok 3. októbra konala slávnostná premiéra filmu BANGER. za účasti tvorcov a hercov. Svoju snímku prišiel prvým slovenským divákom predstaviť mladý režisér Adam Sedlák, ktorý je povestný svojím osobitým, odvážnym a originálnym filmárskym štýlom. Film spolu s ním na Slovensku uviedol populárny český spevák a herec Adam Mišík, ktorý si v ňom zahral hlavnú úlohu. Na záverečnú after party zase zavítal medzi fanúšikov známy český raper Sergei Barracuda, ktorý v snímke tiež účinkuje. Moderátorom večera bol Osťo a film si v predpremiére nenechali ujsť ani mnohé známe tváre zo slovenskej hiphopovej scény, influenceri a ďalší celebritní hostia.

Adam Mišík

Adam Mišík

Bontonfilm

Na to, ako vyzerá filmový BANGER. (v preklade dobrá pieseň, hit), boli zvedaví napríklad raperi Pil C, Dokkeytino, Danpingdon či Rollsout, úspešný hudobný manažér a vydavateľ Michal Novotný, známy pod prezývkou Yak.sha, či organizátor najväčšieho slovenského hiphopového festivalu Hip hop žije Mário Biháry.

Mário Biháry

Mário Biháry

Bontonfilm

Originálnu snímku si na veľkom plátne nenechali ujsť ani influencerky Andrea Saky, či kontroverzná Alex Wortex.

Alex Wortex

Alex Wortex

Bontonfilm

​Na Slovensko BANGER. vstupuje s povesťou fenoménu a snímky, ktorú treba vidieť. Český portál Moviezone o ňom píše ako o „jednom z najprogresívnejších českých filmov posledných rokov, ktorý by mal vidieť každý“ a o „potenciálne prelomovej generačnej diváckej záležitosti“. Na webe heyfomo.cz si zase získal označenie „famózna generačná výpoveď, ktorá mnohých naštve“. A portál Refresher ho označuje ako „balzam na dušu mladého človeka, prahnúceho po autentickom filmovom zážitku“ a zároveň „jeden z najlepších českých filmov tohto roku“, ktorý „má bližšie k mladým divákom ako ktorýkoľvek iný český film“. O tom, či dobré chýry neklamú, sa budú môcť slovenskí diváci presvedčiť na vlastné oči v kinách od 6. októbra. Podrobnejšiu reportáž a rozhovory s tvorcami nájdete v Kinosále na PLUSKE v sobotu o 19:15!

TRAILER:

Najčítanejšie