Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Janko Lehotský prišiel podporiť svojho syna! Na premiére Plastic Symphony boli aj tieto osobnosti
Zdielať na

Janko Lehotský prišiel podporiť svojho syna! Na premiére Plastic Symphony boli aj tieto osobnosti

Zdroj: Bontonfilm

Slávnostnú premiéru má za sebou slovensko-poľsko-český film Plastic Symphony a nájdete ho už v našich kinách. Novinku osobne uviedol v Bratislave režisér, producent a spoluautor scenára Juraj Lehotský.

Svojho syna, režiséra, prišiel na slávnostnej premiére podporiť populárny slovenský hudobník Janko Lehotský a nechýbali ani ďalšie známe osobnosti zo slovenského kultúrneho a spoločenského života.

Janko Lehotský

Janko Lehotský

Bontonfilm

​Film Plastic Symphony si v predpremiére prišiel vychutnať František Mikloško, politik a novinár Gyula Bárdos, generálny riaditeľ Slovenskej filharmónie Marián Turner, operná speváčka Monika Fabiánová, hudobná skladateľka Ľubica Čekovská, hudobník a spisovateľ Branislav Jobus, režiséri Peter Bebjak a Dušan Hanák, filmová producentka Silvia Panáková, herečky Lucia Siposová a Zuzana Konečná, modelka Denisa Klimová Dvončová, spisovateľ, moderátor a hudobník Štefan Chrappa, ako aj hudobný expert Juraj Čurný s manželkou Andreou.

Ľubica Čekovská

Ľubica Čekovská

Bontonfilm

Lucia Siposová

Lucia Siposová

Bontonfilm

Samozrejme, nechýbali ani hlavní hereckí predstavitelia – poľský herec Bartosz Bielenia, český neherec Vojtěch Zdražil, ako aj slovenská herečka Judit Pecháček (za slobodna Bárdos).

Bartosz Bielenia

Bartosz Bielenia

Bontonfilm

Judit Pecháček (Bárdos)

Judit Pecháček (Bárdos)

Bontonfilm

​Snímka Plastic Symphony o dvoch rozdielnych bratoch a ich odlišnej ceste za šťastím je tretím celovečerným hraným filmom oceňovaného režiséra Juraja Lehotského (Slepé lásky, Zázrak, Nina). Rozpráva príbeh dvoch nevlastných bratov Matúša a Dávida, ktorí vedú skromný život pouličných hudobníkov. Spája ich veľký kontrabas a neľahký osud, kde sú jeden druhému oporou. Obidvaja však túžia po inom šťastí a postupne sa každý z nich vyberie vlastnou cestou. Matúš je talentovaný hudobník, ktorý svoju sľubne sa rozvíjajúcu kariéru zanechal, keď mu ochorela adoptívna mama. Dávid sa naopak snaží brať život taký, aký je. Matúš cíti frustráciu z nenaplnených ambícií a na ceste k ich naplneniu stretáva bývalého spolužiaka Alberta, ktorý mu otvára dvere do „lepšieho“ sveta. Na rozdiel od Dávida, ktorý nachádza svoj zmysel života v práci pre domov seniorov, Matúš napriek úspechu šťastie nenachádza. Pomaly zisťuje, že šťastie je stav mysle a skrýva sa v malých veciach. Začína si uvedomovať, že život nie je iba o nás, ale aj o tých, pre ktorých žijeme.

TRAILER:

„Témou nášho filmu je cesta prijatia samého seba. Cesta, ktorá je zložitá a bolestivá. Plastic Symphony je o hľadaní vlastného miesta na svete a o ocenení toho dobrého a krásneho okolo nás," prezradil režisér.

Najčítanejšie