Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrela Gina Lollobrigida: Vo veku 95 rokov nás opustila ikonická talianska herečka
Zdielať na

Zomrela Gina Lollobrigida: Vo veku 95 rokov nás opustila ikonická talianska herečka

Zdroj: scmp.com

Smutnú správu sa svet dozvedel ráno, 16. januára.

Gina Lollobrigida sa narodila 4. júla. Minulý rok oslávila 95 rokov a venovala sa tomu, čo ju najviac bavilo. Medzi jej záľuby v pokročilom veku patrili fotografovanie a rôzne umelecké projekty. 

Počas jej pôsobenia vo filmovom svete sa stal z Giny Lollobrigidy sexsymbol. Tento titul jej dali v roku 1955 po práci na filme s Vittoriom Gassmannom, Beautiful But Dangerous (La Donna Piu Bella del Mondo). Jej kariéra sa však začala už o 8 rokov skôr. Celkovo počas kariéry nakrútila viac než 60 filmov. 

artphotolimited.com

Naposledy na verejnosti vystúpila 21. novembra v talianskej televízii. "Mám právo žiť a umrieť v pokoji," povedala vtedy Lollobrogida. Tá v pokročilom veku pridala do závetu aj svojho pomocníka v domácnosti, napriek tomu, že jej syn a vnuk s týmto rozhodnutím nesúhlasili. Minulý október na súde prehlásili, že herečka nie je svojprávna a jej syn Skofic sa chcel stať jej zástupcom, aby podľa jeho slov ochránil jej majetok. 

"Mala som veľa milencov a stále mám romániky. Som veľmi rozmaznaná. Celý svoj život som mala veľa obdivovateľov," povedala Gina v roku 2000. 


  


Najčítanejšie