Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Od športu na strieborné plátno: Z týchto úspešných športovcov sa stali ešte úspešnejší herci!
Zdielať na

Od športu na strieborné plátno: Z týchto úspešných športovcov sa stali ešte úspešnejší herci!

Dá sa mať kariéru úspešného športovca a známeho herca? Niektorí ľudia nedosiahnu ani jednu z týchto mét, no týmto mužom sa to podarilo.

Dwayne Johnson

The Rock je jednoznačne najúspešnejším hercom, ktorý sa v minulosti venoval profesionálne aj športu. V roku 1996 nasledoval Dwayne šľapaje svojho otca a pridal sa k Svetovej wrestlingovej federácii (WWF). Debutoval ako Rocky Maivia predtým, než sa z neho stal preslávený wrestler The Rock. Svoj prvý film nakrútil v roku 2001, keď sa objavil ako kráľ Škorpión vo filme Múmia sa vracia. Z tohto filmu následne vznikol aj spinoff. V roku 2004 The Rock opustil ring a odvtedy sa naplno venuje herectvu. Dokonca sa dostal do rebríčka Forbes ako najlepšie platený herec. 

http://t0.gstatic.com/

John Cena

Ďalší wrestler, ktorému sa úspešne podarilo dostať sa do sveta filmu. Cena sa profesionálne venoval wrestlingu od roku 2000 a vyhrával šampionát za šampionátom. V roku 2019 priznal, že nikdy nechce opustiť wrestling, no s pribúdajúcim vekom sa čoraz viac chce zameriavať na herectvo. 

cnbc.com

​Dave Bautista 

Aj Dave začal s wrestlingovou kariérou v roku 2000. Avšak počas kariéry wrestlera nedostával dobré filmové úlohy a tak sa v roku 2010 rozhodol ukončiť kariéru športovca a venovať sa hereckej kariére naplno. Dave prezradil, že toto rozhodnutie zo začiatku nevyzeralo ako šťastné, nakoľko prišiel takmer o všetko, o dom, auto aj motorky. Obsadili ho do niekoľkých malých úloh, až kým neprišla tá prelomová. Bol to práve Drax z marvelkovky Guardians of Galaxy, ktorý preslávil Davea po celom svete. Odvtedy hral v mnohých áčkových snímkach. 

syfy.com

​Arnold Schwarzenegger

V tomto zozname nemôže chýbať toto meno. Predtým, než sa z Arnolda stal Terminátor, sa naplno venoval kariére bodybuildera a dokonca vyhral aj tituly Mr. Universe a Mr. Olympia. Za jeho prelomovú úlohu sa považuje Barbar Conan z roku 1982. Po športovej kariére sa však Arnold nevenoval len herectvu, ale stal sa z neho aj guvernér Kalifornie, či podnikateľ. 

The Sun

​Jason Statham 

Jeho fanúšikovia už asi vedia, že Jason sa pred herectvom venoval plávaniu a 12 rokov bol súčasťou britského národného potápačského tímu. Žiaľ, nikdy sa mu nepodarilo kvalifikovať na olympiádu. Keď opustil svet športu, stal sa modelom a následne na to stretol režiséra Guya Richieho. Ten ho obsadil do svojho debutového filmu a z oboch sa stali veľké hviezdy. 

espinof.com

​Terry Crews

Terry je ďalšou hviezdou, ktorú neminula kariéra profesionálneho športovca. Predtým, než sa z neho stal úspešný herec, zbieral úspechy ako hráč amerického futbalu. Hral 6 sezón od roku 1991 do roku 1997. Športový svet opustil, pretože si podľa vlastných slov futbal už vôbec neužíval. Vo filmoch začal hrať v roku 2000. 

imdb.com

​Jean-Claude Van Damme

Ak ste niekedy videli film s týmto hercom, je vám jasné, že sa kedysi venoval bojovému umeniu. Je to tak a už od detstva chodil po rôznych európskych súťažiach, kde sa z neho stal šampión v karate. Športu sa venoval do 22 rokov a od roku 1982 sa z neho stala filmová hviezda. 

hollywoodreporter.com

Najčítanejšie