Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
DISNEY pripravuje pokračovania týchto známych animákov: Deti aj dospelí si prídu na svoje!
Zdielať na

DISNEY pripravuje pokračovania týchto známych animákov: Deti aj dospelí si prídu na svoje!

Zdroj: Disney

Milujete rozprávky? Tieto postavičky uvidíte na striebornom plátne znova!

Riaditeľ Disney, Bob Iger, potvrdil to, na čo mnohí čakali. Svoje pokračovanie dostane Ľadové kráľovstvo, Toy Story aj Zootropolis. 

"O chvíľu o týchto projektoch prezradíme viac informácií, ale toto je skvelým príkladom toho, ako rozvíjame naše značky a franšízy," povedal Iger. Niet sa čomu čudovať, že si Disney vybralo práve tieto filmy, nakoľko patria medzi ich najzárobkovejšie a fanúšikmi najobľúbenejšie. Ľadové kráľovstvo už svoje druhé pokračovanie má a to zarobilo viac než miliardu dolárov. Dokonca si môžete tento príbeh pozrieť aj ako muzikál na Broadway. Na druhej strane tu je Toy Story, ktoré je súčasťou štúdií Disney a Pixar už desaťročia. Je až neuveriteľné, že prvý film mal premiéru ešte v roku 1995. Úspech mal aj spin-off tohto filmu s názvom Lightyear. Svoje pokračovanie dostane aj Zootropolis, ktorý v kinách zarobil taktiež viac ako miliardu a spin-off seriál by sa mal už čoskoro objaviť na streamovacej platforme Disney+. 

​Je však pravdou, že nie všetkým animákom od Disney sa v poslednej dobe darí. Novinka Neobyčajný svet bola v kinách v novembri, no zarobila len 74 miliónov dolárov. Encanto zas zarobilo 257 miliónov, čo je o niečo lepšie, no vzhľadom na očakávania Disney  je to stále podpriemerné. V priebehu najnovších vyhlásení Iger prezradil aj rušenie 7000 pracovných miest v Disney a šetrenie vo výške 5,5 miliardy dolárov. Vyplýva z toho, že aj takáto veľká firma má čo robiť, aby sa v dnešnej dobe uživila. 

Najčítanejšie