Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Stav Brucea Willisa sa zhoršil: Rodina už pozná aj konkrétnu diagnózu!
Zdielať na

Stav Brucea Willisa sa zhoršil: Rodina už pozná aj konkrétnu diagnózu!

Zdroj: SITA

Jedenásť mesiacov po tom, čo rodina Brucea Willisa oznámila, že mu bola diagnostikovaná afázia a že sa vzdáva herectva, sa jeho stav zhoršil a teraz mu stanovili konkrétnejšiu diagnózu.

Prešiel takmer rok od toho, čo manželka Brucea Willisa vydala vyhlásenie, že známy herec trpí afáziou a herectvu sa venovať už nebude. Teraz sa rodina dozvedela konkrétnu diagnózu a hoci je vážna, v niečom im aj odľahlo. Pocítili totiž úľavu, že konečne vedia, čo Bruceovi je. 67-ročný herec trpí frontotemporálnou demenciou.

Frontotemporálna demencia je výsledkom poškodenia neurónov v predných a temporálnych lalokoch mozgu. Symptómy môžu zahŕňať nezvyčajné správanie, emocionálne problémy, problémy s komunikáciou, ťažkosti s prácou alebo ťažkosti s chôdzou. Správu o hercovom stave spoločne s jeho súčasnou manželkou vydali aj jeho bývalá manželka Demi Moore a deti Rumer, Scout, Tallulah, Mabel a Evelyn. Poďakovali fanúšikom a fanúšičkam za prejavenú lásku a súcit voči Bruceovi. 

"V súčasnosti neexistuje žiadna liečba tejto choroby, no dúfame, že sa to v najbližších rokoch zmení. Bruceov stav postupuje a dúfame, že akýkoľvek záujem médií bude zameraný na osvetu o tejto chorobe, o ktorej potrebujeme vedieť viac a skúmať ju," stálo v prehlásení. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Demi Moore (@demimoore)

Bruceova kariéra trvala viac než štyri dekády. Hral v rôznych kultových filmoch ako Šiesty zmysel, Pulp Fiction, Piaty element, Smrtonosná pasca či Armagedon. 

Najčítanejšie