Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mark Wahlberg sa v televízii objavil s popolom na čele: Vysvetlil svoj vzťah k viere!
Zdielať na

Mark Wahlberg sa v televízii objavil s popolom na čele: Vysvetlil svoj vzťah k viere!

Zdroj: Facebook

Známy herec porozprával o praktizovaní katolíckej viery, ktorá podľa jeho slov nie je v šoubiznise veľmi obľúbenou.

Známy 51-ročný herec Mark Wahlberg sa objavil v populárnej americkej talkshow Today. Mnohým mohlo prísť zvláštne, že mal na čele nakreslený kríž z popola, avšak počas rozhovoru vysvetlil, že ide o súčasť tradície, ktorú aj na Slovensku poznáme ako Popolcovú stredu. "Ide o rovnováhu. Nechcem vieru nikomu nanucovať, ale zároveň ju nepopieram. To by bol ešte väčší hriech," povedal Mark. 

"V šoubiznise nie je veľmi populárne byť veriacim, ale nemôžem poprieť svoju vieru. Je pre mňa dôležité sa o ňu podeliť s ľuďmi. Mám priateľov z rôznych oblastí a praktizujú rôzne typy viery. Je tiež pre mňa dôležité to rešpektovať a vážiť si ich," dodal. Herec rozprával aj o svojom novom filme Otec Stu, v ktorom hrá bývalého boxera, z ktorého sa stal kňaz. V rámci rozhovoru tiež prezradil svoje pôstne rituály, do ktorých patrí aj vegetariánstvo a počas Popolcovej stredy len jedno jedlo denne. To praktizuje aj každý piatok počas pôstneho obdobia. Mark vyhlásil, že byť disciplinovaný a vzdať sa niečoho počas pôstu, môže ľuďom pomôcť stať sa lepšími verziami samých seba.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mark Wahlberg (@markwahlberg)

"Disciplína bola v mojom živote vždy dôležitá. Keď som začal pracovať vo filmovom priemysle po tom, ako som pracoval v hudobnom, uvedomil som si, že potrebujem vo svojom živote disciplínu a tá mi priniesla do života mnoho ďalších vecí. Bol som za to odmenený a chcem sa o to podeliť s ľuďmi, nech už ide o prerušovanú hladovku, cvičenie alebo trávenie času s Bohom, či už v modlitbe alebo myšlienkach. Na týchto veciach záleží," odkázal fanúšikom v živom vysielaní. Herec ešte dodal, že viera je preňho "všetkým",  svoje deti však nenúti byť rovnako oddanými. "Nenútim ich, ale vedia, že ich otec nezačne deň bez modlitby, čítania si Biblie alebo účasti na omši. Dúfam, že namiesto nútenia si sami povedia, že ak to funguje u mňa, bude to fungovať aj u nich," dodal. 

Najčítanejšie