Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Herecký výkon kariéry! Daniel Craig v snímke Queer ohromuje divákov!
Zdielať na

Herecký výkon kariéry! Daniel Craig v snímke Queer ohromuje divákov!

Zdroj: Profimedia

Taliansky režisér Luca Guadagnino sa po úspechu filmu Súperi presúva k promovaniu novej snímky.

Queer je snímka nabitá sexom. Aspoň to hovoria diváci, ktorí ju mali možnosť vidieť na filmových festivaloch v Toronte a Benátkach. Hlavné úlohy stvárnili Daniel Craig a Drew Starkey. Prvé recenzie hovoria, že ide o snímku, ktorá divákom ponúka to, čo tak dlho hľadali. 

Film Queer je adaptáciou knihy z 50. rokov, ktorá bola publikovaná v roku 1958 a autorom je William S. Burroughs. Hlavnou postavou je Lee, Američan, ktorý priletí do Mexico City a svoje dni trávi tým, že balí krásnych mladých mužov s tequilou v ruke. Počas jedného zo svojich dobrodružstiev natrafí na Eugena Allertona a je ním okamžite očarený, ba priam až posadnutý a je rozhodnutý urobiť čokoľvek, čo mladíkovi na očiach uvidí. Ako sa ukáže, ich city sú obojstranné a nechajú svojej vášni voľný priebeh. Samozrejme, okrem sexu, alkoholu a drog sa film zameriava aj na Leeho túžbu odísť do Amazónie, kde chce hľadať liečivú rastlinu ayahuascu, ktorá má uňho vyvolať telepatiu. Dostane sa do bodu, kedy chce Allertona zobrať so sebou. Spoločne potom zažijú halicinogénny trip, počas ktorého stretnú zaujímavé postavy a objavia dôležité pravdy o sebe. 

movieweb.com

Už teraz sa špekuluje o tom, že Daniel Craig si za túto úlohu zaslúži prvú nomináciu na Oscara. To však uvidíme až na budúci rok. 

Najčítanejšie