Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Nový projekt Christophera Nolana našiel filmové štúdio: Objaví sa v ňom táto filmová hviezda!
Zdielať na

Nový projekt Christophera Nolana našiel filmové štúdio: Objaví sa v ňom táto filmová hviezda!

Zdroj: esquire.com

Tento rok získal Oscara za Oppenheimera, no známy režisér nezaspal na vavrínoch a tvorí ďalej.

Režisér Christopher Nolan sa so svojím novým projektom vracia do štúdia Universal Pictures. Pôjde o jeho trinástu snímku. Objaviť by sa v nej mal jeden z Nolanových obľúbencov - Matt Damon. 

Štúdio si už brúsi zuby po premiére v júli 2026. Samozrejme, ako je to pri Nolanovi zvykom, film bude nakrútený pre kinosály IMAX. Nakrúcať by sa malo začať v prvej polovici roka 2025. Scenár však zatiaľ ostáva záhadou, šušká sa však, že by mohlo ísť o príbeh otca a syna. Nolan okrem režírovania k snímke napísal aj scenár. Jeho manželka Emma Thomas bude už tradične film produkovať prostredníctvom ich spoločnosti Syncopy. 

Christopher Nolan

people.com

Pôjde o tretí film, v ktorom sa stretne Matt Damon s Nolanom ako režisérom. Damon sa objavil aj vo filmoch Oppenheimer a Interstellar, ešte v roku 2014. Nolan bol dlhé roky verný štúdiu Warner Bros. Ich cesty sa však rozišli počas pandémie, nakoľko Nolan nesúhlasil s politikou štúdia, ktoré uzavrelo dohodu s HBO Max o premiérach ich filmov v rovnaký čas ako v kinách. Napriek tomuto jeho film Tenet v tej dobe zarobil úctyhodných 365 miliónov dolárov. Pre porovnanie Oppenheimer celosvetovo zarobil 975,5 milióna dolárov a získal sedem Oscarov. 

Najčítanejšie