Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dokument o záchrane koralov a Cesta klimatickej nádeje na JOJ PLUS!
Zdielať na

Dokument o záchrane koralov a Cesta klimatickej nádeje na JOJ PLUS!

V rámci festivalu Ekotopfilm – Envirofilm, ktorý bude v Bratislave od 30. apríla do 4. mája 2018, vám na JOJ PLUS ponúkneme niekoľko zaujímavých filmov. Už túto nedeľu si môžete pozrieť prvé dva.

V nedeľu 22.4. o 11:50 si môžete na JOJ PLUS pozrieť v premiére kanadský dokumentárny film o životnom prostredí z roku 2016 - POSLEDNÉ DEJSTVO  (The End Game).

Lokálne blednutie koralov spôsobené otepľovaním morí prerástlo do globálnej hrozby. Ak chceme koralové útesy udržať nažive aj pre ďalšie generácie, musíme zvoliť celkom novú stratégiu ich ochrany.
Snímka z Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm, zameraného na témy súvisiace s ekológiou, ochranou životného prostredia a trvalo udržateľným rozvojom.

Posledné dejstvo

Posledné dejstvo

Hneď po jeho skončení, o 12:30 si môžete pozrieť ďalší dokument - PROTI PRÚDU: CESTA KLIMATICKEJ NÁDEJE (Against the Tide: A Journey For Climate Hope). V roku 2017 v Barcelone sa skupinka úspešných mladých ľudí nalodila na 95. plavbu okolo sveta, nazvanú Loď mieru (Peace Boat's 95th Global Voyage). Mladé ženy a muži vo veku 19 až 26 rokov pochádzali z oblastí Tichomoria, Indického oceánu a Karibiku, ktoré ležia na frontovej línii klimatických zmien a degradácie morí, a stali sa súčasťou nového svetového programu, ktorý mal poukázať na tieto závažné problémy. Počas trojtýždňovej cesty navštívili Lisabon, Bordeaux, Londýn, Edinburg, Reykjavík a New York. V každom prístavnom meste sa spojili s občianskymi organizáciami a vládnymi agentúrami, aby predali svoje posolstvo ľuďom a ich vládam. Dokument vykresľuje ich skúsenosti a upozorňuje na krehkosť a zraniteľnosť malých ostrovných štátov v kontexte klimatických zmien.