Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Apríl patrí slovenskému filmu! Premietnu iba to najlepšie!
Zdielať na
TV tipy

Apríl patrí slovenskému filmu! Premietnu iba to najlepšie!

Zdroj: bfilm

V Bratislave odštartoval Týždeň slovenského filmu. Ten potrvá do nedele 9. apríla. Následne sa tie najlepšie tituly slovenskej filmovej produkcie za rok 2016 presunú aj do iných slovenských miest.

Slovenský film

Slovenský film

V ponuke Týždňa slovenského filmu nájdete hrané, dokumentárne, no aj animované filmy. Viaceré z nich sú ocenené prestížnymi cenami zo svetových festivalov. Po skončení podujatia v Bratislave si budú môcť Ozveny Týždňa slovenského filmu vychutnať v priebehu apríla a mája diváci v Banskej Bystrici, Kežmarku, Košiciach, Martine, Nitre, Partizánskom, Spišskej Novej Vsi, Trnave a Žiline. A je z čoho vyberať!

V minulom roku vzniklo 28 celovečerných a 9 krátkometrážnych slovenských filmov, ktoré boli uvedené v kinách. Sú to snímky domácich režisérov alebo medzinárodnej koprodukcie, na ktorých sme sa podieľali. Všetky filmy uvedie 3. ročník Týždňa slovenského filmu. Do kín sa vrátia aj úspešné tituly ako Červený kapitán či Učiteľka, ale aj dokumenty Richard Müller: Nespoznaný či Ťažká voľba. 

TOP 5 slovenských filmov v roku 2016:

1. Červený kapitán
2. Učiteľka
3. Teória tigra
4. Pírko
5. Rytmus: Sídliskový sen

(Zdroj: www.ufd.sk)

Forum film

Rok 2017 za tým predchádzajúcim v ničom nezaostáva. Dych nám už stihol vyraziť titulmi ako Všetko alebo nič, Únos, Masaryk, či Piata loď.

20. apríla bude premiéra komédie Cuky Luky. Absolventský film Terezy Nvotovej Špina, ktorý zároveň slávnostne otvoril bratislavský Týždeň slovenského filmu, uvidíme v kinách od 22. júna. Uprostred leta, 3. augusta, bude mať premiéru kriminálny triler Čiara od režiséra Petra Bebjaka. Film Juraja Lehotského Nina bude uvedený do kín v priebehu tohto roka. Termín premiéry vám dodatočne oznámime.

Forum film

Zdielať na

Súvisiace články