Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Heath Ledger opäť na scéne!
Zdielať na

Heath Ledger opäť na scéne!

Zdroj: Reprofoto: Daily Mail

Už o a pár dní, 4. apríla by sa tento austrálsky herec dožil 38 rokov. Jeho talent sa nemohol naplno rozvinúť, keďže ako 28 ročný zomrel na predávkovanie liekmi. Jeho fanúšikovia si ho však môžu pripomenúť vďaka novému dokumentu.

Už v máji by sa mal objaviť dokument s názvom: „Ja som: Heath Ledger“. Film bude postavený na výpovediach jeho najbližších. Aj keď od jeho smrti prešlo už viac ako 9 rokov, mnoho fanúšikov stále naňho spomína.  Herec bol obľúbený nielen pre svoj výnimočný talent, ale aj drsnú krásu. K jeho najznámejším filmom patria 10 vecí, ktoré na tebe nenávidím, Patriot, Skrotená hora alebo Temný rytier.

​Často ho bolo vídať na skateboarde v okolí Brooklynu s jeho dcérkou, ktorú mal s herečkou Michelle Williams. Stretol sa s ňou počas nakrúcania filmu Skrotená hora, kde hrala jeho manželku. Matilda Rose sa narodila 28. októbra 2005. Snúbenci sa rozišli takmer po troch rokoch v septembri 2007. Na prelome rokov 2007 a 2008 ho bulvárne médiá spájali s modelkami Helenou Christensen, Gemmou Ward či herečkou Mary-Kate Olsen.

​Bol považovaný za jedného z najvýraznejších zjavov svojej generácie. Do svojich postáv vkladal hlbokú dušu, najmä čo sa týka úlohy Ennisa Del Mara v romantickej dráme Skrotená hora. Posledným filmom, ktorý pred smrťou dokončil, bola batmanovka Temný rytier, v ktorej stvárnil šialeného Jokera. Pre túto rolu asi mesiac posedával v hotelovej izbe v Londýne, zamkol sa pred svetom a experimentoval s hlasmi. Režisér Christopher Nolan mu dal úplnú slobodu. Za stvárnenie Jokera získal posmrtne množstvo cien vrátane Oscara.

Heath Ledger zomrel ešte predtým, ako vyhral Oscara. 22. januára 2008 o cca 14

Heath Ledger zomrel ešte predtým, ako vyhral Oscara. 22. januára 2008 o cca 14

therichest.com

V čase svojho úmrtia bol asi v polovici nakrúcania fantasy filmu Imaginarium Dr. Parnassa v réžii Terryho Gilliama. Jeho výrobu obnovili začiatkom marca 2008 po tom, ako s účasťou na projekte súhlasili triaja hollywoodski herci - Johnny Depp, Colin Farrell a Jude Law.

V prípade Ledgerovej smrti sa hovorilo o drogách, samovražde, depresiách či pretrvávajúcich problémoch so spánkom. Patológ však jeho smrť označil za tragickú nehodu. Lieky, ktoré v jeho tele našli, lekári v USA bežne predpisujú proti nespavosti, pocitom úzkosti či depresiám. Podozrenie padlo aj na jeho lekárov. V auguste 2008 však prokuratúra vyšetrovanie uzavrela bez vznesenia obvinení.

 

Najčítanejšie