Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pozor! Niečo sa chystá pri príležitosti 20. výročia Titanicu!
Zdielať na
Fenomény

Pozor! Niečo sa chystá pri príležitosti 20. výročia Titanicu!

Zdroj: Paramount Pictures

Všetci poznáme film Titanic, vďaka ktorému sa preslávili Leonardo DiCaprio a Kate Winslet. Donedávna to bol film, ktorý zarobil v histórii najviac peňazí a od jeho vzniku uplynulo už 20 rokov! Režisér James Cameron sa ho chystá pri tejto príležitosti prehodnotiť…

Titanic: 20. výročie bude hodinový špeciál, ktorý budú v decembri vysielať na stanici National Geographic. Režisér James Cameron a tím uznávaných historikov sa obzrú späť a budú diskutovať na tému vierohodnosti a presnosti faktov v tomto filme.

„Keď som písal scenár k filmu, a išiel som ho režírovať, chcel som, aby každý detail, čo najviac zodpovedal skutočnosti a každý otrasný moment posledných hodín Titanicu mi nastavoval zrkadlo. Vytvoril som živú históriu. Chcel som to urobiť tak, ako to naozaj bolo, ako rešpekt voči tým, ktorí tam zomreli a aby sa na to nikdy nezabudlo. Urobil som to však dobre?" Pýta sa sám seba režisér James Cameron.

Titanic

Titanic

Cosmpolitan US

Cameron má údajne použiť aj materiál spod hladiny oceánu, ktorý nebol dostupný v čase premiéry Titanicu v roku 1997, ako aj oveľa pokročilejšie počítačom vytvorené simulácie, ktoré by mali pomôcť určiť historickú presnosť filmu. V Kinosále sme už zvedaví, ako to celé dopadne :-)

Titanic

Titanic

Paramount Pictures

Zdielať na

Najčítanejšie