Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šialené príbehy Freddieho Mercuryho, ktoré sa do Bohemian Rhapsody nedostali!
Zdielať na

Šialené príbehy Freddieho Mercuryho, ktoré sa do Bohemian Rhapsody nedostali!

Freddie Mercury bol jednoznačne bohém. Žúroval s rôznymi celebritami a vďaka tomu vznikli zaujímavé príbehy. Nie všetky sa však dostali do filmu.

Jedna z najzaujímaveších Freddieho historiek je určite tá, keď sa ocitol na párty spolu s princeznou Dianou. Začalo to, keď Freddie, Diana a ich spoloční známi, komediant Kenny Everett a herečka Cleo Rocos, popíjali šampanské a pozerali televíziu. Všetci okrem princeznej chceli ísť neskôr von, najmä pre to, že sa bála ísť na verejnosť. Nakoniec ju obliekli do vojenskej bundy, nasadili jej čiapku a okuliare a zobrali ju do gay baru v Londýne. "Keď sme popri nej kráčali, cítili sme, že je zjavné, že je to princezná Diana, a že nás niekto môže odhaliť každú minútu. Ale ľudia si ju nevšímali. Ako keby zmizla. A ona si to užívala," opísala vo svojej knihe túto príhodu Cleo. Podľa tejto knihy to bol práve Freddie, ktorý odvádzal pozornosť davu od princeznej.

nightflight.com

Freddie nebol známy problémami s ostatnými umelcami, no raz urobil výnimku a to pri členovi hudobnej skupiny Sex Pistols - Sidovi Viciousovi. V roku 1977 boli skupiny Queen a Sex Pistols pod jednou strechou v nahrávacom štúdiu, kde kapely pracovali na svojich albumoch. Obe skupiny majú iný hudobný štýl a niekedy si počas nahrávania navzájom prekážali. To hnevalo najmä Sida. Podľa Briana Maya to bol práve Sid, ktorý celý spor začal. Prišiel za Freddiem a urazil ho, na čo Freddie reagoval veľmi podobne. "Opýtal som sa ho, čo s tým chce robiť. Nenávidel fakt, že som si k nemu dovolil rozprávať takýmto tónom," povedal Freddie v rozhovore z 80. rokov.

archiveofourown.org

V roku 1983 plánoval Freddie spolu s Michaelom Jacksonom nahrať album duetov. Michael stihol spolu so skupinou nahrať tri piesne, no zrazu dobrá atmosféra medzi týmito dvoma muzikantmi opadla. Michael si totiž do štúdia priniesol lamu a to sa Freddiemu nepáčilo. Michael mal vraj tiež svoje výhrady. Nepáčilo sa mu, že Freddie užíva kokaín a to najmä v jeho obývačke. Nuž, nie každá spolupráca musí výjsť na jedničku. Je len škoda, že tieto historky sa nedostali do filmového spracovania. 

bbc.co.uk

Súvisiace články

Najčítanejšie