Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ako vyzerali kedysi hviezdy seriálu Game of Thrones? Zistite, kde ste ich mohli vidieť!
Zdielať na

Ako vyzerali kedysi hviezdy seriálu Game of Thrones? Zistite, kde ste ich mohli vidieť!

Zdroj: Esquire

Niektorí majú za sebou dlhoročnú kariéru.

Seriál Hra o tróny odštartoval kariéru mnohých hviezd, no niektorí mali už za sebou bohaté herecké skúsenosti. Čo robili hlavné postavy pred týmto dobrodružstvom odohrávajúcim sa v siedmich kráľovstvách?

Peter Dinklage 

www.ew.com

​Herec, ktorý sa narodil v New Jersey, debutoval v roku 1995 vo filme Život v oblakoch. Na svojom konte má množstvo menších rolí.

Kit Harington

www.ew.com

​​​V roku 2008 sa zapojil vtedy neznámy herec do produkcie hry Vojnový kôň v Londýne. Preslávil sa však až v roku 2011 ako Jon Snow.

Emilia Clarke

www.ew.com

​Emilia Clarke bola relatívny nováčik predtým, než sa preslávila ako Daenerys Targaryen. Začínala v menších projektoch, vrátane televízneho filmu Triassic Attack.

Richard Madden 

www.ew.com

​Skôr než ho menovali za kráľa severu, škótska hviezda začala svoju kariéru ako detský herec v roku 2000 vo filme Spoluvina, kde sme po jeho boku mohli vidieť aj Jonnyho Lee Millera, Briana Coxa a Kostara Keeleyho Hawesa.

Nikolaj Coster-Waldau

www.ew.com

​V roku 1994 debutoval v dánskom thrilleri Nightwatch. Prešli však viac ako dve desaťročia, než stvárnil Jaimeho Lannisteroma.

Gwendoline Christie

www.ew.com

​Aj keď ju diváci poznajú najmä zo seriálu Hra o tróny, jedna z jej prvých úloh bola v roku 2009 vo filme Imaginarium Dr. Parnassa.

Jason Momoa

www.ew.com

Jason Momoa pôvodne pracoval ako model. Jeho prvá herecká úloha však prišla, keď v rokoch 1999-2001 stvárnil plavčíka Jasona Ioaneho v legendárnom seriáli Pobrežná hliadka.

Lena Headey

www.ew.com

​Lena Headey sa objavila na obrazovkách ešte ako tínedžerka. Debutovala v roku 1992 vo filme Waterland, kde stvárnila postavu Mary.

Jack Gleeson

www.ew.com

Jack sa prvý raz postavil pred kamery v roku 2005, kde si vo filme Batman začína, zahral postavu malého chlapca.

Iain Glen

www.ew.com

​Iain sa divákom po prvý raz predstavil v roku 1988 v britskom thrilleri Paris by Night.

Carice van Houten

www.ew.com

Holandská herečka a speváčka má na svojom konte množstvo úspešných projektov. Svoju prvú hlavnú úlohu mala v roku 1992 v holandskom televíznom filme Suzy Q.
Alfie Allen

www.ew.com

​V roku 1998 hral spolu so svojou sestrou, speváčkou Lily Allen v oscarovom filme, ktorý spoluprodukovala ich matka Alison Owen. Vo filme mali iba menšie role.

Nathalie Emmanuel

www.ew.com

​Nathalie začala svoju kariéru v 90-tych rokoch ako divadelná herečka v Londýne a jej prvou úlohou na obrazovkách televízie bola Sasha Valentine v britskom seriáli Hollyoaks.

Jerome Flynn

www.ew.com

​Herec, ktorý hrá v seriáli Bronna, mal na obrazovkách jednu z prvých rolí koncom 80. rokov ako Joe Narracombe v britskej dráme Letný príbeh.

Isaac Hempstead Wright

www.ew

​Vo veku 12 rokov, Isaac debutoval v roku 2011 vo filme The Awakening.

John Bradley

www.ew.com

​John sa objavil v niekoľkých epizódach seriálu Borgia. Bolo to v rovnakom čase, keď už účinkoval v Game of Thrones.

Liam Cunningham

www.ew.com

​Jeho prvá rola bola vo filme Into the West z roku 1992, kde stvárnil policajta. Írsky herec však zožal úspech o pár rokov neskôr vo filme Malá princezná.

Aidan Gillen

www.ew.com

​Írsky herec mal vedľajšiu úlohu vo filme Circle of Friends, kde hral po boku Chrisa O'Donnella, Minnie Driver, či Colina Firtha.

Conleth Hill

www.ew.com

​Prirodzene vlasatý herec mal koncom 80. a začiatkom 90-tych rokov niekoľko malých televíznych rolí. V rokoch 1992-1994 sa objavil aj v obľúbenom britskom sitcome Blue Heaven.

Hannah Murray

www.ew.com

​Hannah debutovala v prvých dvoch sériach britského seriálu Skins. V tom čase bola ešte len tínedžerkou.

Súvisiace články

Najčítanejšie