Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Jake Gyllenhaal tvrdí, že Heath Ledger nenávidel vtipy na Skrotenú horu: Čo mu prekážalo?
Zdielať na

Jake Gyllenhaal tvrdí, že Heath Ledger nenávidel vtipy na Skrotenú horu: Čo mu prekážalo?

Zdroj: koreafilm.co.kr

Prešlo už neuveriteľných 15 rokov, čo Jake Gyllenhaal a Heath Ledger nakrútili priekopnícky a kritikmi uznávaný milostný príbeh osôb rovnakého pohlavia - Skrotená hora.

Nedávno si herec, Jake Gyllenhaal zaspomínal na film, ktorý mu nakopol kariéru a zároveň na svojho kolegu, Heatha Ledgera. Porozprával o tom, ako mu táto snímka zmenila život a aj o tom ako zadefinovala jeho kariéru. "Otvorilo mi to množstvo dverí," povedal Gyllenhaal, ktorého momentálne môžeme vidieť v akčnom filme Spider-Man: Ďaleko od domova.

O filme Skrotená hora vzniklo nespočetné množstvo vtipov, ktoré boli často veľmi necitlivé. Gyllenhaal povedal, že Ledger, ktorý zomrel v roku 2008, bol na ne obzvlášť alergický a bol neustálym zástancom tohto príbehu. "Často stretávam ľudí, ktorí žartujú alebo kritizujú tento film a to je to, čo sa mi na Heathovi veľmi páčilo," povedal Gyllenhaal. "Nikdy na túto tému nežartoval. Ak si chcel niekto vystreliť z tohto príbehu, vždy ho zastavil a povedal: Prestaň. Je to o láske a bodka.“

;t=5m35s

Údajne vraj Ledger nenávidel fakt, že sa zo Skrotenej hory stala „gay kovbojka“, pretože to zhadzovalo celý príbeh.

Profimedia

"Heath bol mimoriadne vážny ohľadom celej politickej otázky, ktorá súvisela s týmto filmom," povedal Gyllenhaal. "Mnohokrát chceli ľudia o tom žartovať, ale on bol vehementný a myslel to tak vážne, že už ani nechcel nič o tom počuť."

Súvisiace články

Najčítanejšie