Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
11 najlepších cameo postáv na plátnach: Ako niektorí herci zablúdili do filmov?
Zdielať na

11 najlepších cameo postáv na plátnach: Ako niektorí herci zablúdili do filmov?

Koncept cameo vo filmoch preslávil režisér Alfred Hitchcock a použil ho takmer vo všetkých svojich filmoch. Hollywood si čoskoro uvedomil, že je to pre nich benefit, ak sa vo filme objaví niekto, koho by tam diváci nečakali.

1. Brad Pitt v Deadpool 2

Pôvodne mal Brad Pitt záujem hrať Cablea, záporného hrdinu snímky Deadpool 2, no nakoniec túto úlohu aj tak nemohol prijať pre plný diár. Diváci ho však mali možnosť vo filme nakoniec vidieť a to až na 1,5 sekundy v úlohe Vanishera, ktorý bol neviditeľný. 

brightside.me

2. Paul McCartney v Pirátoch z Karibiku: Salazarova pomsta

Hoci je ho len ťažko spoznať, Paul si zahral uja piráta Jacka Sparrowa v piatej časti obľúbených filmov Piráti z Karibiku. Vtipné však je, že Jackovho otca si predtým zahral Keith Richards z kapely The Rolling Stones. 

brightside.me

​3. Cate Blanchett v Jednotke príliš rýchleho nasadenia

Oscarová herečka poprosila režiséra Edgarda Wrighta, či by sa v jeho novom filme mohla objaviť, pretože milovala jeho tvorbu. Okrem Cate mal vo filme cameo aj režisér Peter Jackson, ktorý stojí za Pánom prsteňov, kde mala Cate o niečo väčšiu úlohu. 

brightside.me

​4. Johnny Depp v 21 Jump Street 

Johnny bol hviezdou rovnomenného seriálu z 80. rokov a tak sa fanúšikovia veľmi potešili tomuto cameu vo filme z roku 2012. 

brightside.me

​5. Keanu Reeves v Always Be My Maybe 

Keanu hral veľmi smiešnu verziu samého seba v pôvodnom filme od Netflixu. Hoci je jeden z najskromnejších hercov v Hollywoode, zahral si svoj úplný opak. Niektoré svoje scény Keanu dokonca improvizoval. S tvorcami tohto filmu si veľmi dobre rozumel, čo je vo výsledku aj vidieť. 

brightside.me

​6. Margot Robbie v Stávke na neistotu

Adam McKay, režisér tohto filmu mal veľmi ťažkú úlohu - nakrútiť film o realitnom trhu zaujímavým spôsobom a hlavne tak, aby tomu ľudia chápali. Našiel na to perfektný trik. Dal Margot do vane a zatiaľ čo popíjala šampanské vysvetlila divákom hypotekárne dlhopisy. 

brightside.me

​7. David Hasselhoff v Baywatch

Aký by to bol Baywatch bez Davida? Tvorcovia komédie z roku 2017 si uvedomovali, že ho do filmu musia určite obsadiť a to sa im aj podarilo. David sa veľmi rád vrátil do tejto úlohy a výborne mu to šlo aj s kolegom Dwaynom Johnsonom, ktorý mal vo filme hlavnú úlohu. 

brightside.me

​8. Hugh Jackman v Noci v múzeu: Tajomstvo hrobky

Hugh sa vo filme objavil ako kráľ Artuš. Zaujímavé však je, že v rovnakej úlohe mal aj svoj herecký debut v divadle v hre Camelot. 

brightside.me

​9. David Bowie v Zoolander 

Ben Stiller nevedel, či David pristúpi na toto cameo v jeho filme Zoolander, no úlohu mu napísal aj tak. Našťastie, Davidovi sa táto úloha veľmi páčila a hneď s ňou súhlasil. 

brightside.me

​10. Emma Watson v To je koniec!

Tvorcovia najprv dúfali, že by sa v tejto úlohe mohol ukázať Daniel Radcliffe, no ten to odmietol. Avšak jeho herecká kolegyňa bola celkom nadšená z tejto apokalyptitickej komédie a chcela divákom ukázať, že je viac ako len Hermiona a tak sa vo filme nakoniec objavila ona. 

brightside.me

​11. Matt Damon v Eurotrip, Thor: Ragnarok a Deadpool 2 

Ak si niekto užíva cameo úlohy, tak je to Matt. V Eurotripe sa objavil len vďaka tomu, že tvorcovia tohto filmu boli jeho spolužiaci z vysokej školy. V Thorovi sa zas objavil ako Loki, Thorov brat, no šlo však len o divadelné predstavenie vo filme. Na tomto cameo sa však smiali naozaj všetci. Najmä pre to, že Matt vôbec nevyzerá ako Tom Hiddleston, skutočný predstaviteľ Lokiho. V snímke Deadpool 2 ste ho však možno ani nespoznali a to vďaka skvelému make-upu. Ryan Reynolds poprosil Matta o to, aby sa vo filme objavil na party a ten hneď súhlasil. 

brightside.me

Najčítanejšie