Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Martin Scorsese nakoniec film o Frankovi Sinatrovi nedokončí
Zdielať na

Martin Scorsese nakoniec film o Frankovi Sinatrovi nedokončí

Zdroj: Profimedia

Očakávaný filmový projekt o živote známeho speváka nakoniec neuzrie svetlo sveta. Tvorcovia filmu ho museli zastaviť pre námietky zo strany členov rodiny.

Uznávaný americký režisér Martin Scorsese sa po protestoch spevákovej rodiny nakoniec musel zriecť dlhoočakávanej biografie o Frankovi Sinatrovi. Na tomto projekte spolupracoval spolu so scenáristami Philom Aldenom Robinsonom (Pole snov) a Billom Rayom (Hry o život), hlavnú úlohu vo filme mal obsadiť Leonardo Di Caprio. Scorsese sa nechal počuť, že napriek tomu, že sa musí projektu vzdať, v budúcnosti určite nezaváha, a kedykoľvek sa rád znovu chopí príležitosti odhaliť filmovým divákom život Franka Sinatru.

Martin Scorsese považuje Franka Sinatru nielen za významnú osobnosť hudobného priemyslu, ale aj za človeka s mimoriadnym politickým vplyvom na spoločnosť. Režisér sa chcel vyhnúť prvoplánovému prierezu najväčších hitov presláveného speváka a prostredníctvom biografického príbehu sa snažil komplexne vyobraziť jeho osobnosť z viacerých uhlov pohľadu. Divákom chcel poodhaliť viaceré zásadné udalosti zo spevákovho života zachytávajúce nielen jeho slávnu spevácku a hereckú kariéru, ale aj temnejšie životné obdobia. Práve tie sú z pohľadu Sinatrovej rodiny hlavným tŕňom v oku. Takže napriek tomu, že v roku 2009 Scorsese získal príležitosť vytvoriť o známom spevákovi biografický film, sa nakoniec uznávaný režisér bude musieť tejto vzrušujúcej úlohy vzdať.

Najčítanejšie