Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sima Martausová zložila a naspievala nádhernú pieseň k novému slovenskému filmu
Zdielať na

Sima Martausová zložila a naspievala nádhernú pieseň k novému slovenskému filmu

Zdroj: Facebook

Pieseň má názov Zachovám si svoju tvár.

Romantická dobová dráma Malá ríša s medzinárodným obsadením sa dostane do našich kín 21. novembra 2019.  Martausovú zaujala téma filmu, a preto vytvorila pôsobivý text, v ktorom zvádza boj s vnútornými obavami o zachovanie si vlastnej tváre a opisuje súboj s krivdami, ktoré sa diali v minulosti a sú aktuálne dodnes. Autorom videoklipu k piesni je režisér filmu Malá ríša, Peter Magát.

Ako Sima Martausová tvorila pieseň Zachovám si svoju tvár? “Po spoločnom stretnutí s tvorcami filmu a po pozretí si prvého zostrihu celého filmu, som mala v sebe ihneď emócie, ktoré som chcela vložiť do pesničky. Vo filme boli situácie, keď ľudia zapierali svoje vlastné ja, niekedy strácali aj svoje pravé tváre - kvôli strachu, kvôli prežitiu, kvôli lepšiemu životu... Aby bola pieseň autentická, nevychádzala som len z toho, čo som videla vo filme, ale predstavila som si aj svoj vlastný život a situácie, kedy som sa možno aj ja ocitla pred rozhodnutím - zachovať si alebo prispôsobiť svoju tvár.”

TRAILER K FILMU MALÁ RÍŠA:

Sima ďalej vysvetľuje pozadie vzniku názvu skladby: “Pieseň sa volá ´Zachovám si svoju tvár´ pretože si myslím, že hoci to je niekedy ťažké a nie vždy sa nám to možno darí, vždy je dôležité vrátiť sa k sebe samému, stáť za sebou a zachovať si svoju tvár. Je to férové k sebe aj k ostatným. Vážim si, že tvorcovia filmu oslovili do spolupráce práve mňa. Páčia sa mi dobové filmy a páčia sa mi filmy, ktoré majú v sebe myšlienku.”

Nová slovenská dobová dráma so svetovým hereckým obsadením. Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny. Ten jedného dňa dezertuje a vracia sa domov s nádejou, že všetko bude tak, ako predtým. Do dediny však nečakane prichádza aj záhadná Cat, ktorá pozná jeho minulosť a pre vlastné prežitie je schopná urobiť skutočne všetko.

Film príde do kín 21. novembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie