Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Učiteľka má najviac nominácií na ceny Slnko v sieti!
Zdielať na
Novinky

Učiteľka má najviac nominácií na ceny Slnko v sieti!

Zdroj: profimedia

Zoznamu kandidátov na ceny Slnko v sieti Slovenskej filmovej a televíznej akadémie vládne dráma Učiteľka s trinástimi nomináciami, vrátane tej pre najlepší hraný film.

Snímka režiséra Jana Hřebejka môže ďalej triumfovať aj v kategóriách Najlepšia filmová réžia, Najlepší filmový scenár (Petr Jarchovský), Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe (Zuzana Mauréry), Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe (Peter Bebjak), Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Zuzana Konečná), Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Csongor Kassai), Najlepší kameramanský výkon (Martin Žiaran), Najlepšia filmová hudba (Michal Novinski), Najlepší filmový zvuk, Najlepší architekt - scénograf, Najlepšie kostýmy a Najlepšie masky.

TRAILER UČITEĽKA

;t=59s

O jednu nomináciu menej získala životopisná dráma Masaryk Juliusa Ševčíka, ktorá je taktiež nominovaná na najlepší hraný film. Okrem toho môže získať ceny za réžiu, scenár (Petr Kolečko, Alex Koenigsmark, Julius Ševčík), mužský herecký výkon v hlavnej úlohe (Karel Roden), mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Oldřich Kaiser), kameru (Martin Štrba), hudbu (Michal Lorenc, Kryštof Marek), strih, zvuk, scénografiu, kostýmy a masky.

TRAILER MASARYK

;t=4s

Trojicu snímok uchádzajúcich sa o cenu pre najlepší hraný film dopĺňa Já, Olga Hepnarová režisérskej dvojice Tomáš Weinreb a Petr Kazda, ktorá má celkovo päť nominácií. Štyri ceny môže získať film Stanko, tri nominácie má Červený kapitán, o dve trofeje zabojujú dokumenty Para nad riekou, Richard Müller: Nespoznaný a dráma Agáva a o jednu cenu sa uchádzajú snímky Pirko a 5. október. Celkovo sa do boja o cenu prihlásilo dvadsať filmov, z ktorých desať získalo nominácie. Cenu pre najlepší dokumentárny film môžu získať snímky Para nad riekou, Richard Müller: Nespoznaný a 5. október. 

Siedmy ročník udeľovania cien sa uskutoční v piatok 7. apríla v bratislavskej Starej tržnici. Počas slávnostného večera udelia aj Cenu za výnimočný prínos slovenskej kinematografii, meno jej držiteľa však zatiaľ neoznámili. Prvý raz v histórii udeľovania cien Slnko v sieti budú môcť svojich favoritov vybrať aj diváci. Všetky nominované filmy, spolu s ďalšími minuloročnými snímkami, uvedú v rámci prehliadky Týždeň slovenského filmu, ktorá sa bude konať od 3. do 9. apríla v bratislavskom kine Lumiere. 

Zdielať na

Najčítanejšie