Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
James McAvoy daroval pacientke s rakovinou 50 tisíc libier
Zdielať na
Novinky

James McAvoy daroval pacientke s rakovinou 50 tisíc libier

Zdroj: profimedia.sk

Škótsky herec, ktorý aktuálne žne úspech v psychologickom trileri Rozpoltený, nie je ľahostajný voči nešťastiu iných ľudí. 16-ročnej Kelly Turner prispel nemalou čiastkou na liečbu zhubného nádoru.

16-ročnej Kelly Turner z anglického Doveru diagnostikovali zriedkavý vážny druh rakoviny – dezmoplastický guľatobunkový nádor. Herec sa jej rozhodol venovať peniaze po tom, čo mladú pacientku navštívil v nemocnici Royal Marsden v Londýne. Tridsaťsedemročný Škót následne po návšteve poslal peniaze do online zbierky, prostredníctvom ktorej sa jej rodičia snažia vyzbierať milión libier na Kellyinu finančne náročnú liečbu. „Bolo úžasné ťa stretnúť, Kelly. Dúfam, že ti to pomôže rýchlejšie dosiahnuť tvoj cieľ. Veľa šťastia, s láskou James,“ napísal McAvoy k daru.
Dievčaťu diagnostikovali rakovinu v októbri 2015. V rámci liečby podstúpila deväť cyklov chemoterapií. Pre zlepšenie jej stavu je potrebné chirurgické odstránenie tumoru, ktorý je však blízko pečene. Tento zákrok by mohla Kelly podstúpiť v New Yorku, ale spolu s potrebnou imunoterapiou je finančne náročný. Z tohto dôvodu jej rodičia založili spomínanú zbierku, do ktorej ľudia prispeli už takmer 461-tisíc librami.

James McAvoy má na konte dve nominácie na britské filmové ceny BAFTA, pričom v roku 2006 získal špeciálnu cenu v kategórii Rising Star, a vyslúžil si tiež jednu nomináciu na Zlatý glóbus. Aktuálne ho môžete vidieť aj v našich kinách v snímke Rozpoltený, ktorá zarobila len v USA už vyše 100 miliónov dolárov.

Zdielať na

Najčítanejšie