Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hacker dostal deväť mesiacov za ukradnuté nahé fotky celebrít
Zdielať na

Hacker dostal deväť mesiacov za ukradnuté nahé fotky celebrít

Edwarda Majerczyka uznal súd vinným z dôvodu prechovávania súkromných informácii týkajúcich sa Jennifer Lawrence alebo Kate Upton.

Ako uviedlo Chicago Tribune, jedného z troch mužov usvedčili z  preniknutia do elektronických účtov celebrít, čo viedlo k masívnemu uniknutiu ich privátnych fotografií, na niektorých z nich sú dokonca nahé. Edwarda Majerczyka žijúceho v Chicagu uznal súd vinným za neautorizovaný prístup do chráneného počítača za účelom získania informácii. Okrem odsúdenia do väzby na 9 mesiacov, bude musieť zaplatiť 5700 dolárov ako odškodné za poradenské služby, ktoré si obete objednali.

Hacknutie účtov známych osobností pozná verejnosť aj ako „Celebgate“. Zasiahlo viac než 100 celebrít a ich fotky a informácie sa šírili obrovskou rýchlosťou na stránkach ako Reddit a 4chan. Popri Majerczykovi boli nezávisle odsúdení ešte dvaja ďalší muži za podobný druh phishingu, ktorý potom vyvrcholil Celebgatom. Minulý október odsúdili do väzby Ryana Collinsa na 18 mesiacov a Andrewa Heltona na 6 mesiacov a poplatok 3000 dolárov. Viacero obetí Celebgatu sa k útoku vyjadrilo tesne po udalosti ešte v roku 2014, zahŕňajúc Jennifer Lawrence, ktorá sa vyjadrila pre Vanity Fair: „Nie je to škandál. Je to sexuálny zločin. Je to sexuálne obťažovanie. Je to nechutné. Zákony sa musia zmeniť, potrebujeme zmenu.“

Najčítanejšie