Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Jack Nicholson neodchádza do dôchodku. Objaví sa v remaku úspešného nemeckého filmu Toni Erdmann
Zdielať na
Novinky

Jack Nicholson neodchádza do dôchodku. Objaví sa v remaku úspešného nemeckého filmu Toni Erdmann

Zdroj: SITA

Toni Erdmann je tento rok nominovaný na Oscara v kategórii Najlepší zahraničný film. V anglicky hovoriacej verzii si spolu s Jackom Nicholsonom zahrá Kristen Wiig.

Na tento film získal práva Paramount Pictures. V nemeckej verzii zažiarili v úlohách otca a dcéry Sandra Hüller  a Peter Simonischek.

TRAILER

Je to príbeh zostarnutého učiteľa Winfrieda Conradiho. Jeho život je pomerne nudný, muž ho však občas naruší svojou pubertálnou vášňou – prezlieka sa a robí si žarty. Po tom, čo mu zomrie jediný verný druh, slepý pes, sa Winfried rozhodne venovať všetku pozornosť  svojej odcudzenej dcére Ines, ktorá robí kariéru v nadnárodnej firme a nemá na nič a na nikoho čas. Po absolútnom fiasku prvej návštevy v Bukurešti mení Winfried stratégiu – čo nemôže dosiahnuť ako neúspešný otec, to môže docieliť jeho neforemné alter-ego. A tak sa zrodí životný kouč - nemecký ambasádor Toni Erdmann, tragikomická postava s absurdnou parochňou a umelými zubami, ktorá sa workoholičke Ines začne pliesť do života v tých najmenej vhodných momentoch.

Nemecký film Toni Erdmann si môžete ešte pozrieť vo vybraných slovenských kinách.

Zdielať na

Najčítanejšie