Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Strážcovia Galaxie 2 budú pravdepodobne megahitom
Zdielať na

Strážcovia Galaxie 2 budú pravdepodobne megahitom

Už začiatkom tohto leta sa zarytí fanúšikovia marveloviek môžu tešiť na filmové pokračovanie Strážcov Galaxie, ktoré v testoch pred premiérou dosiahlo nevídané skóre.

Strážcovia Galaxie 2 budú podľa reakcií divákov jeden z najväčších filmových hitov tohto leta. Počas Superbowlu ľudia zahlasovali za najlepší premietnutý trailer a vo veľkej konkurencii zvíťazili práve Strážcovia Galaxie. Takže už pár mesiacov pred premiérou môžeme predpokladať, že pokračovanie tejto filmovej série o superhrdinoch bude mať u divákov obrovský úspech.

Rovnaký výsledok nám naznačujú aj takzvané „screening test“, ktoré nedávno uskutočnilo filmové štúdio Marvel Studios. Hoci sa marvelovské testy od tých tradičných mierne líšia, Strážcovia Galaxie 2 sú prvým filmom, ktorý dosiahol skóre 100 bodov. Väčšina filmových štúdii verbuje do testovania náhodných ľudí z ulíc, marvelovské filmy však podliehajú testovaniu na základe „priateľských a rodinných“ premietaní. Štúdio sa tak chce vyhnúť nežiadúcim spoilerom alebo iným informáciám, ktoré by na základe tohto „predpremiérového“ premietania mohli uniknúť na verejnosť.

Hoci tento výsledok rozhodne môžeme považovať za pozitívnu predpoveď, nie vždy sú tieto testovania dostatočným indikátorom úspechu. Napríklad v roku 1988 mal film Pretty Woman v testoch skóre iba 70, napriek tomu snímka zarobila 463 miliónov dolárov po celom svete. V roku 2010 mal triler Čierna labuť skóre dokonca iba 55, no herečka v hlavnej úlohe Natalie Portman získala za tento film Oscara. Taktiež musíme vziať do úvahy odlišný spôsob testovania a nemôžeme marvelovky porovnávať s inými filmami, ktoré prejdú „tradičnejšími“ testami.

Pred začatím tejto filmovej série jej takmer nikto nepredpokladal veľký úspech. Viacerí zainteresovaní tvrdili, že je príbeh založený na príliš nevýrazných komixových charakteroch a pôjde pravdepodobne o prvý marvelovský prepadák vôbec. Napriek tomu boli Strážcovia Galaxie v roku 2014 obrovským hitom, ktorý zarobil 773 miliónov dolárov. Úspešné pokračovanie môžeme očakávať aj z dôvodu, že už samotný trailer prelomil rekord sledovanosti. Je teda viac než zrejmé, že sa filmoví diváci po celom svete už nemôžu tejto premiéry dočkať a o pár mesiacov sa do kín budú hnať davy nadšených fanúšikov, aby mohli sledovať ďalšie vzrušujúce dobrodružstvo.

V Strážcoch Galaxie 2 si zahrajú Chris Pratt, Dave Bautista, Zoe Saldana, Bradley Cooper a Vin Diesel. Herecký tím zahŕňajú aj noví členovia - Kurt Russell, Elizabeth Debicki, Pom Klementieff, Chris Sullivan a Tommy Flanagan. Vo filme si zahrá taktiež Sylvester Stallone, hoci je jeho postava ešte zahalená rúškom tajomstva. Hádam sa však o jeho roli a taktiež o celom príbehu dozvieme viac 5. mája, keď tento megahit do našich kín zavíta.

Najčítanejšie