Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Keanu Reeves by si rád zahral aj v ďalšom pokračovaní Matrixu
Zdielať na

Keanu Reeves by si rád zahral aj v ďalšom pokračovaní Matrixu

Herec Keanu Reeves je momentálne plne zamestnaný promovaním nového pokračovania filmovej série John Wick 2. Často však musí reagovať aj na otázky ohľadom návratu Matrixu na filmové plátna.

Je to už skoro 18 rokov odkedy v roku 1999 kultový Matrix rozbúril hladinu fanúšikov sci-fi žánru a zároveň priniesol úspech režijnej súrodeneckej dvojice Lilly a Lany Wachowski. Keanu Reeves momentálne žne úspech na veľkom plátne vo filmovej úlohe Johna Wicka. Z istého uhla to pôsobí ako opätovný návrat Matrixu, keďže si Keanu znovu zahral s Laurencom Fishburnom. Počas promovania Johna Wicka novinárov tiež zaujímalo, či niekedy zvažoval možnosť návratu do potencionálneho pokračovania Matrixu 4. Takto sa vyjadril v rozhovore pre Yahoo! Movies UK: „Do projektu by muselo byť znovu zapojené súrodenecké duo Wachowski. Museli by stáť za scenárom i réžiou. A potom by sme už uvideli, o čom vlastne bude príbeh. Bolo by to trochu zvláštne, ale prečo nie? Ľudia zomierajú, príbehy nie. Rovnako ani postavy v nich.“

Prirodzene, netušíme, či vôbec autori Matrixu uvažujú nad jeho návratom na plátna. Do úvahy je nutné brať aj fakt, že postava Keanu Reevesa, Neo, sa v záverečnej epickej bitke proti agentovi Smithovi (Hugo Weaving) obetovala. Aj keď táto scéna môže naznačovať, že je to úplný koniec Matrixu, ide o scénu, v ktorej The Oracle (Mary Alice) hovorí mladej Sati (Tanveer K. Atwal), že má pocit, že Nea opäť niekedy uvidia.

Ešte minulý rok sa producent Joel Silver v rozhovore vyjadril, že o návrate Matrixu nepadla s tvorcami reč a zároveň dodal, že príbeh bol presne vykonštruovaný na trilógiu, hoci on sám dúfa, že by sa niekedy ešte mohol nakrútiť ďalší film. Či sa tak stane alebo nie, ukáže čas.

V minulosti sa už objavila nepotvrdená informácia o tom, že režisérske duo Wachowski plánujú novú trilógiu Matrixu, ktorého údajný nástup má byť v roku 2017. Očividne sa tak zatiaľ nestalo a súrodenci Wachowski sú zamestnaní novým, kritikmi uznávaným seriálom Sense8. Stále tu však existuje možnosť, že ich niekto nahovorí na návrat a fanúšikovia by sa tak mohli dočkať ďalšej série alebo dokonca novej trilógie Matrixu, ktorá by mohla znova uchvátiť celý svet.

Najčítanejšie