Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hviezdy sa už predvádzajú na filmovom festivale v Benátkach!
Zdielať na

Hviezdy sa už predvádzajú na filmovom festivale v Benátkach!

Zdroj: profimedia

Otváracím filmom 74. ročníka festivalu sa stal 'Downsizing' režiséra Alexandra Paynea, kde si zahral hlavnú úlohu Matt Damon. Do Benátok prišiel aj so svojou manželkou.

"Downsizing" je satira o zmenšených ľuďoch, ktorí sú výsledkom riešenia nadmernej populácie na Zemi a globálneho otepľovania. V príbehu terapeutistu Paula Safraneka a jeho manželky Audrey, si zahrali Matt Damon a Kristen Wiig. Pár sa nechá zmenšiť s vedomím, že tento proces je nezvratný. Ich ideály však čoskoro pominú, keď zistia, že v "zmenšenej" spoločnosti tiež rozkvitá korupcia a narastá priepasť medzi bohatými a chudobnými. 

TEASER TRAILER

Downsizing je jedným z 21 amerických filmov, ktoré súťažia v Benátkach o hlavnú cenu – Zlatého leva. Víťazov sa dozvieme 9. septembra. Film odštartoval niekoľko dní premietania, večierkov a predvádzania sa na červenom koberci.

Prezidentkou poroty sa tento rok stala herečka Annette Bening, ktorá sa vyjadrila aj k sexizmu vo filmovom priemysle, ale pripustila, že situácia sa už pomaly mení k lepšiemu. Podotkla však, že v súťaži je opäť nedostatok filmov, ktoré by režírovali ženy. Film Vivian Qu "Jian Nian Hua" (Anjeli nosia bielu) je jedinou zástupkyňou v boji o Zlatého leva. V porote sú okrem Annette Bening, herečky Rebecca Hall, Anna Mouglalis a filmári Ildiko Enyedi a Michel Franco.

;t=5s

Súvisiace články

Najčítanejšie