Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Denzel Washington bojuje za spravodlivosť!
Zdielať na
Novinky

Denzel Washington bojuje za spravodlivosť!

Zdroj: Itafilm

Trojnásobný držiteľ Zlatého glóbusu, dvojnásobný držiteľ Oscara, miláčik kritiky a divákov. Americký herec Denzel Washington si tentoraz zahrá právnika, ktorý bojuje za práva chudobných.

Po minuloročnom úspechu drámy Ploty, ktorú aj režíroval, sa najbližšie predstaví v právnickej dráme Roman J. Israel, Esq. od režiséra thrilleru Sliedič. Film mal už svoju premiéru na filmovom festivale v kanadskom Toronte a kritici sú z Washingtonového výkonu opäť bez seba.

A o čo tu ide? Idealistický právnik Roman J. Israel bojoval dlhé roky za spravodlivosť pre slabých a chudobných, no vďaky sa nikdy nedočkal. Keď sa dozvie, že celý život zasvätil práci pre firmu, ktorá absolútne popiera jeho osobné hodnoty, zúfalstvo ho dotlačí k extrémnym krokom.

TRAILER

Washingtonovho sparing partnera si v pripravovanej dráme zahrá Colin Farrell, známy z filmov ako Telefónna búdka, Fantastické zvery a ich výskyt či V Brugách. Okrem nich sa vo filme predstavia herečky Carmen Ejogo (Votrelec: Covenant, Očista: Anarchia), Nazneen Contractor (Star Trek: Do temnoty) či Shelley Hennig (Ouija). Film Roman J. Israel, Esq. je autorským projektom režiséra a scenáristu Dana Gilroya, ktorého režijný debut Sliedič (orig. Nightcrawler) v hlavnej úlohe s Jakeom Gyllenhaalom bol nominovaný na ceny Oscar, BAFTA či Zlatý glóbus.

Dráma Roman J. Israel, Esq. sa v našich kinách objaví 11. januára 2018.

Zdielať na

Najčítanejšie