Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bajkeri v číslach a SÚŤAŽ o super ceny!
Zdielať na
Novinky

Bajkeri v číslach a SÚŤAŽ o super ceny!

Zdroj: Continental film

Už o pár dní, 26. októbra, príde do kín česká hudobná romanca BAJKERI, v ktorej uvidíte v jednej z úloh aj Celeste Buckingham. Príbeh o tom, ako sa dá s humorom zvládnuť nielen výšľap do strmého kopca, stavba stanu, ale tiež sok v láske, odhaľuje život dnešných tínedžerov. Nakrúcanie fillmu sme zhrnuli do zaujímavých čísel a ak odpoviete na pár otázok, vyhrať môžete aj parádne ceny!

Koľko dní sa nakrúcalo?
22 dní

Na koľkých miestach sa nakrúcalo?
26 lokácií

Koľko bolo vo filme hereckých úloh (vrátane komparzu)?
Celkom bolo 182 komparzných, epizódnych a malých rolí. Plus deväť hlavných úloh.

Koľko chlebov sa zjedlo v cateringu?
2970 krajcov chleba

Koľko nápojov sa vypilo?
1485 litrov vody, 594 litrov kávy, 348 litrov čaju, 860 litrov sladkých nápojov, 2 deci vína v scéne s majiteľkou kempu, 8 litrov piva v scéne so záhradnou oslavou, 4 litre piva v scéne v krčme, 0,4 litru rumu v čaji pri natáčaní scény, v ktorej sa herečky kúpu v zatopenom lome a 0,7 litra koňaku vypitého v produkcii.

Bajkeri

Bajkeri

Continental film

Koľko bicyklov si vo filme zahralo a akého typu?

29 bicyklov 
4 bicykle na bicyklebal
1 bicykel na bicyklebal na stene v byte Václava Postráneckého
3 detské bicykle
3 horské bicykle Tenkrátů (postavy z filmu)
9 horských bicyklov hlavných hercov
3 horské bicykle jazdcov v bikeparku
6 bicyklov pre komparzistov 

Koľko kilometrov sa na bicykloch najazdilo?
Každý herec najazdil v rámci natáčania približne 90 kilometrov, čo je paradoxne menej, než vo filme sľubujú, že prejdú. Výnimkou je Pavel Nečas, ktorý medzi niektorými lokáciami rád prechádzal na bicykli, a najazdil tak oveľa viac kilometrov než ostatní.

Bajkeri

Bajkeri

Continental film

Koľko bolo kostýmov?
Celkom bolo vyrobených 75 kostýmov. Každý z hlavnej deviatky hercov mal 5 kostýmov a ďalších 20 kostýmov bolo pre ostatné postavy. Plus 10 kostýmov pre módnu šou Vojtu Machutu.

Čo najneobvyklejšie musela produkcia zohnať?
Kombajny, ktoré boli zapožičané dva. Jeden z Rakovníka a druhý z Českého Rudolca. Bicykle na bicyklebal boli zapožičané z TJ Sokol v Prahe. Dosky na tréning rýchlokorčuľovania boli skutočný oriešok. Jednu si produkcia požičala priamo od Martiny Sáblíkovej a zvyšné 3 sa podľa nej vyrábali. Žltá miešačka prišla až z Moravy.

Bajkeri

Bajkeri

Continental film

​Čo sa pri natáčaní rozbilo alebo stratilo?
Počas natáčania sa rozbil jeden mobilný telefón. Celkom prišlo k 5tim pádom z bicykla, ktoré sa obišli okrem odrenín a jedného vytknutého členka bez väčšieho zranenia. 

A na záver tu máme SÚŤAŽ: Odpovedzte na 3 jednoduché otázky a vyhrať môžete skvelé víno! Podmienkou je vek nad 18 rokov!

súťaž o víno

súťaž o víno

​TRAILER

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie