Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Udeľovanie Zlatých glóbusov sa nieslo v znamení čiernej!
Zdielať na

Udeľovanie Zlatých glóbusov sa nieslo v znamení čiernej!

Zdroj: profimedia

Ceremoniál 75. ročníka udeľovania cien Zlatý glóbus, ktorý bol prvým veľkým galavečerom sezóny od vypuknutia škandálu sexuálneho obťažovania v Hollywoode, bol v znamení čiernej farby!

Ženy i muži tak spravili na znak podpory hnutia Time's Up, pričom niektorí si tiež pripli čierno-biele odznaky iniciatívy. Udeľovanie filmových a televíznych cien Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA) v noci na dnes v kalifornskom Beverly Hills ovládli film Tri billboardy kúsok za Ebbingom a seriál Veľké malé klamstvá. Oba tituly získali vo svojich kategóriách po štyri Zlaté glóbusy!

TRAILER Tri billboardy kúsok za Ebbingom

Krimi drámu Tri billboardy kúsok za Ebbingom uvidíme v našich kinách od 18.1. Mildred Haynesovej (Frances McDormand) zavraždili dcéru. Vyšetrovanie sa už niekoľko mesiacov bezvýsledne vlečie, preto sa Mildred rozhodne konať. Pri vjazde do mesta vylepí na tri billboardy veľmi kontroverzné odkazy adresované váženému šéfovi miestnej polície (Woody Harrelson).

Tri bilbordy kúsok za Ebbingom vyhlásili za najlepší film - drámu a ďalšie trofeje mu priniesli scenár Martina McDonagha a herecké výkony Frances McDormand v hlavnej úlohe a Sama Rockwella vo vedľajšej.

Gary Oldman - Najtemnejšia hodina

Gary Oldman - Najtemnejšia hodina

cinemart.sk

Zlatý glóbus za hlavnú rolu v dramatickom filme získal Gary Oldman za stvárnenie Winstona Churchilla v snímke Najtemnejšia hodina. Film uvidíte v kinách od 11.1.

Medzi filmovými komédiami a muzikálmi triumfovala Lady Bird, ktorá tiež vyniesla cenu predstaviteľke titulnej roly Saoirse Ronan.

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan

profimedia

Fantasy dráma Podoba vody, ktorá so siedmimi nomináciami vládla zoznamu kandidátov vo filmových kategóriách, získala napokon dve trofeje - za réžiu pre Guillerma del Tora a hudbu pre Alexandra Desplata.

Podoba vody

Podoba vody

​Najlepší mužský herecký výkon vo filme - komédii alebo muzikáli podľa členov a členiek HFPA predviedol James Franco (The Disaster Artist) a Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe zase Allison Janney (Ja, Tonya). Za najlepší animovaný film vyhlásili Coco a najlepším cudzojazyčným filmom je Odnikiaľ nemeckého režiséra a scenáristu Fatiha Akina.

James Franco

James Franco

profimedia

​Pôvodne miniseriál Veľké malé klamstvá, ktorý sa tvorcovia na základe úspechu rozhodli vyrábať ďalej a v decembri ohlásili jeho druhú sezónu, triumfoval v kategórii Najlepší limitovaný seriál alebo televízny film. Ďalšie tri trofeje preň získali Nicole Kidman za hlavnú rolu a Laura Dern a Alexander Skarsgard za vedľajšie.

Nicole Kidman

Nicole Kidman

profimedia

PREHĽAD víťaziek a víťazov: FILMY 

Najlepší film - dráma: Tri bilbordy kúsok za Ebbingom
Najlepší film - komédia alebo muzikál: Lady Bird
Najlepší mužský herecký výkon vo filme - dráme: Gary Oldman - Najtemnejšia hodina
Najlepší ženský herecký výkon vo filme - dráme: Frances McDormand - Tri bilbordy kúsok za Ebbingom
Najlepší mužský herecký výkon vo filme - komédii alebo muzikáli: James Franco - The Disaster Artist
Najlepší ženský herecký výkon vo filme - komédii alebo muzikáli: Saoirse Ronan - Lady Bird
Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe: Sam Rockwell - Tri bilbordy kúsok za Ebbingom
Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe: Allison Janney - Ja, Tonya
Najlepšia filmová réžia: Guillermo del Toro - Podoba vody
Najlepší filmový scenár: Martin McDonagh - Tri bilbordy kúsok za Ebbingom
Najlepšia pôvodná hudba: Alexandre Desplat - Podoba vody
Najlepšia pôvodná pieseň: This Is Me - Najväčší showman (hudba a text: Benj Pasek a Justin Paul)
Najlepší animovaný film: Coco
Najlepší cudzojazyčný film: Odnikiaľ

Najčítanejšie