Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tvorcovia filmu Kandidát prinášajú novú snímku: Pozrite si prvý trailer na film Amnestie!
Zdielať na

Tvorcovia filmu Kandidát prinášajú novú snímku: Pozrite si prvý trailer na film Amnestie!

Zdroj: Continental film

Vo filme sa objavia mnohé slovenské, ale aj české herecké hviezdy.

​V traileri vidíme mnoho reálnych záberov z leopoldovskej väznice. Príbeh sa odohráva po páde komunistickej moci a zvolení nového prezidenta Československej republiky - Václava Havla, ktorý sa po nástupe do funkcie rozhodol udeľovať prezidentské amnestie. 

Continental film

„Nebolo jednoduché dostať sa do priestorov leopoldovskej väznice, ale vďaka ústretovosti a dobrej spolupráci s Ministerstvom spravodlivosti a Ministerstvom vnútra, sme získali do filmu všetko, čo si tento príbeh vyžadoval. V priestoroch väzníc sme nakrúcali celkovo 10 dní. Pochopil som tam, že muselo byť nesmierne ťažké prežiť vo väzení niekoľko rokov len preto, že ste nesúhlasili s komunistickým režimom. Václav Havel, napríklad, strávil vo výkone trestu 5 rokov,” vyjadril sa o natáčaní v Leopoldove producent a jeden z autorov scenára, Maroš Hečko.

Continental film

Film Amnestie sa zameriava na tri rodiny zasiahnuté komunistickou perzekúciou, ale aj na vzburu vo väznici v Leopoldove, kde sa vyžadoval vojenský zákrok. Snímku režíroval Jonáš Karásek, na scenári sa podieľal Maroš Hečko. Spolu s kameramanom Tomášom Juríčkom tvoria trojicu, ktorá nám do kín priniesla aj úspešný film Kandidát. 

Continental film

V snímke hrajú obľúbení herci, známi aj z televíznych obrazoviek. Objavia sa tam napríklad Juraj Bača, Natália Germani, Aňa Geislerová, Marek Majeský, Marek Vašut, Ján Jackuliak či Roman Luknár, no aj mnoho iných známých tvári. Amnestie budú mať premiéru na 30. výročie zamatovej revolúcie - v novembri 2019. Pozrite si prvý trailer na tento akčný film z obdobia, ktoré si mnoho ľudí ešte stále veľmi dobre pamätá. 

Najčítanejšie