Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čo sa to stalo? Jedna hviezda prírodu chráni a tá druhá jej ubližuje!
Zdielať na

Čo sa to stalo? Jedna hviezda prírodu chráni a tá druhá jej ubližuje!

Herečka a speváčka Miley Cyrus liezla tam, kam nemala. Na druhej strane 81-ročný herec Morgan Freeman pokračuje vo svojom koníčku, s ktorým začal v roku 2014 a zachraňuje tak planétu.

"Je tu hrozba, že stratíme včelie rodiny, najmä v tejto krajine. Už aj vedci tvrdia, že je to nebezpečný stav," povedal Morgan. Práve preto premenil svoj ranč v Mississippi na záchranné miesto pre včely. 

forbes.com

No svojom pozemku s rozlohou 500 kilometrov štvorcových má 26 úľov, ktoré priniesol z Arkansasu. Vysadí tam tiež mnoho kvetov a stromov, ktoré budú môcť včielky opeľovať. Morgan sám kŕmi svoje včely cukrovou vodou a podľa jeho slov vôbec nenosí ochranný oblek. Jeho cieľom je ochrániť včely a rozmnožiť ich v čo najväčšom počte. Taktiež vôbec nezbiera ich med. "Včely sú základom pre rast tejto krajiny," tvrdí Morgan.

Miley Cyrus si však vyrobila u ochranárov obrovský problém. Pri jej poslednom fotení vyliezla na vzácny strom juka, ktorý je chránený. 

https://www.instagram.com/p/BvwctdNhaFv/?utm_source=ig_web_copy_link

Existuje dokonca instagramový profil, na ktorom ochranári upozorňujú, ako ľudia škodia planéte len pre pekné fotografie. Miley na ňom po tomto incidente nemôže chýbať. "Turisti ho stále ničia. Spôsobujú mu zánik, a tak sa o chvíľu dostane na zoznam ohrozených druhov. Stromu juka ubližuje visenie, lezenie, húpanie sa, opieranie, chytanie, objímanie, či používanie pri jóge. Aj keď je suchý, má slúžiť pre miestne zvery. Nie ste jedinou osobou, ktorá si myslí, že to môže byť dobrý nápad použiť tento strom ako rekvizitu pre vašu fotku na Instragrame," napísali. Miley je veľkou ochranárkou a keďže už nezamestnáva svojho mediálneho zástupcu, všetky jej aktivity na sociálnych sieťach spravuje ona sama. Zatiaľ sa však k tejto kauze nevyjadrila.

Najčítanejšie