Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ktoré letné blockbustery pohoreli a ktoré, naopak, milo prekvapili?
Zdielať na

Ktoré letné blockbustery pohoreli a ktoré, naopak, milo prekvapili?

Skúsite si tipnúť?

X-Men: Dark Phoenix

S X-Menom to ide dolu vodou každým dielom. Posledná časť z tejto franšízy zarobila len 252 miliónov dolárov s rozpočtom 200 miliónov, čo znamenalo obrovský problém pre štúdio Disney, ktoré kúpilo Fox. Je dosť možné, že to ovplyvní aj budúcnosť niektorých marveloviek.

Detská hra 

Tu šlo o snahu znovu rozbehnúť starú sériu hororov o strašidelnej vraždiacej bábike, no vznikol z toho len ďalší obyčajný horor. Pochopili to aj návštevníci kín, a preto táto snímka zarobila len 29 miliónov dolárov celosvetovo. 

Godzilla II: Kráľ monštier

S rozpočtom 170 miliónov dolárov sa očakávali vyššie zárobky než len 385 miliónov. Žiaľ Godzilla nezaujala divákov natoľko, aby ju masovo navštevovali v kinách, čo možno zmenilo plány štúdiu, ktoré s ňou malo načrtnutých niekoľko príbehov. 

Slnovrat 

Pri tejto snímke je ťažké povedať, či ide o výhru alebo prehru. Slnovrat mal rozpočet len 9 miliónov dolárov, no zarobil 34 miliónov, čo nie je zlé, no pri mene Ari Aster by ste možno čakali viac. Avšak, stále ide o viac-menej úspešný nezávislý film. 

Šprtky to chcú tiež

Ďalším filmom, pri ktorom je ťažké sa rozhodnúť, je tento režisérsky debut herečky Olivie Wilde. Tá mala na tento film vyhradených 6 miliónov a zarobil 25 miliónov. Olivia je však s výsledkom spokojná, nakoľko tvrdí, že takýto úspech od svojej prvotiny nečakala. 

Muži v čiernom: Globálna hrozba

Ani perfektné herecké obsadenie nepomohlo tejto snímke, aby sa presadila medzi ostatnými letnými blockbustermi. Zarobila len 250 miliónov dolárov.

Mŕtvi neumierajú

Tak tu ide o veľký prepadák. Hviezdami preplnený hororový film Mŕtvi neumierajú zarobila len 14 miliónov dolárov. Adam Driver, Bill Murray, Selena Gomez, Tilda Swinton, Steve Buscemi, Iggy Pop, Danny Glover, Tom Waits či Chole Sevigny tento film nezachránili. 

Štúdiám však najviac zarobili filmy Leví kráľ s 1,3 miliardou dolárov, Rocketman so 186 miliónmi či Spider-Man: Ďaleko od domova s 1,1 miliardou dolárov. Myslíte si, že ich niektoré snímky ešte predbehnú? 

Najčítanejšie