Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Budúca hviezda Hollywoodu Finn Wolfhard: Začal s herectvom, pretože sa chcel dostať k inej profesii!
Zdielať na

Budúca hviezda Hollywoodu Finn Wolfhard: Začal s herectvom, pretože sa chcel dostať k inej profesii!

Zdroj: hollywoodreporter.com

Hviezda seriálu Stranger Things a filmu To má našliapnuté na slušnú kariéru. Kto však je Finn Wolfhard a čomu sa venuje?

Nie dlho po tom, ako Netflix uverejnil v roku 2016 novinku Stranger Things bol upodozrievaný z nostalgickej stratégie, ktorá sa momentálne pri audiovizuálnych dielach tak často používa. K tomu patril aj samotný Finn, ktorý pôsobí ako keby prišiel z 80-tych rokov.

empireonline.com

"Bola to náhoda, že sa oba scenáre odohrávajú v 80-tych rokoch," povedal Finn o Stranger Things a snímke To. "Kastingu na film To som sa zúčastnil ešte skôr, ako toho na Stranger Things a dostal som tú úlohu. Potom však To odložili na neskôr a tak som sa mohol uchádzať aj o úlohu v seriáli. Hneď potom sme nakrúcali To a bolo to všetko úžasné. Bola to pre mňa obrovská náhoda, že som dostal obe tieto úlohy," pokračoval. 

empireonline.com

"Milujem svoju generáciu. Myslím si, že žijeme v tom najlepšom období ľudstva. Práve teraz sa k sebe ľudia správajú lepšie, než kedykoľvek predtým. Samozrejme, stále máme veľa problémov, ale som rád, že som tu. Ale hudobne... milujem hudbu a určite sa držím bokom od toho, čo je populárne," hovorí 16-ročný kanadský herec a muzikant. 

hypebeast.com

Jeho snom je vyrovnať sa hereckému kolegovi z filmu To Kapitola 2, Xavierovi Dolanovi. "Xavier je obrovskou inšpiráciou pre mladých filmárov. S herectvom som začal len pre to, že som sa chcel stať filmovým tvorcom. A stále chcem. Chcem byť režisérom. Myslím si však, že herectvo bol najlepší spôsob, ako sa dostať do filmového biznisu. V deviatich rokoch som si to zamiloval a nikdy som nechcel robiť niečo iné," pokračoval. 

lamag.com

Finn pre mnohých pôsobí oveľa vyspelejšie, než v skutočnosti je. Môže za to pravdepodobne aj biznis, v ktorom pracuje. V roku 2017 založil indie-rockovú kapelu Calpurnia a zastáva pozíciu hlavného speváka a gitaristu. Tohto mladého herca môžete vidieť aj v snímke Stehlík, ktorá je momentálne v kinách. 

Najčítanejšie