Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet otvára témy, ktoré sa týkajú nás všetkých!
Zdielať na

Medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet otvára témy, ktoré sa týkajú nás všetkých!

Zdroj: jedensvet.sk

Jubilejný 20. ročník Jedného sveta ponúkne viac ako 40 filmov, vrátane štyroch slovenských a jednej celosvetovej premiéry. Okrem toho prinesie aj podnetné diskusie, výstavy, či krsty kníh.

Festival Jeden svet tento rok ponúkne svojim návštevníkom unikátne filmové zážitky, ale aj možnosť stretnúť sa tvárou v tvár s odvážnymi a neobyčajnými režisérmi a „hviezdami“ rôznych profesií. Práve títo ľudia sú skutočnými influencermi, na ktorých chce festival upozorniť. Festivalovú atmosféru si budete môcť užiť v Bratislave už od 9. do 13. októbra. Téma tohto ročníka znie “Stratení v súčasnosti” a ako podtémy si organizátori zvolili štyri dôležité okruhy, ktoré sa nás, či už si to pripúšťame alebo nie, bezprostredne týkajú: klimatické zmeny, medziľudské vzťahy, technologický pokrok a spoločenská situácia a politické režimy.

Jeden svet

„Tohtoročné filmy sú priamo naviazané na našu hlavnú festivalovú tému "Stratení v súčasnosti" a jej dôležité podtémy. Rada by som upozornila na film Vitajte v Sodome, ktorý je mrazivým svedectvom o jednom z najjedovatejších miest na Zemi – o skládke európskeho elektronického odpadu voľne pohodenom na predmestí v krajine Ghana,“ hovorí umelecká riaditeľka festivalu, Diana Fabiánová.

Výber filmov a celkový program medzinárodného festivalu Jeden svet nájdete aj na ich webovej stránke https://jedensvet.sk/filmy/

Najčítanejšie