Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Halloween sa blíži: Týchto 13 hororov si nesmiete nechať ujsť!
Zdielať na

Halloween sa blíži: Týchto 13 hororov si nesmiete nechať ujsť!

Práve toto obdobie je ideálne pre fanúšikov hororu. Ktoré by ste si mali pozrieť?

Slnovrat

Partneri, Florencia a Jack, sú kúsok od rozchodu. Rozhodnú sa však navštíviť jednu švédsku dedinu, kde zažijú veci, pri ktorých vás bude mraziť. 

Vo vysokej tráve

Čo je na tráve strašidelné? V adaptácii románu Stephena Kinga a Joea Hilla sa niekoľko ľudí beznádejne stratí vo vzdialenom opustenom poli a do smiechu im veru nebude...

Tigers Are Not Afraid

Paola Lara hrá sirotu menom Estrella, ktorá sa pripojí ku gangu detí v nemenovanom mexickom meste a pokúsi sa vyhnúť vražednej pozornosti drogového kartelu. Avšak je vyzbrojená tromi želaniami. Výsledkom je pozoruhodná a nezabudnuteľná kombinácia hrôzy v reálnom svete a očarujúcej fantázii.

Bliss

Režisér Joe Begos nakrútil túto snímku na 16 mm filmové pásmo, v ktorej sa ako umelkyňa z Los Angeles predstaví Dora Madison.

Depraved

Frankensteinov príbeh bol už vyrozprávaný mnohokrát, no táto novinka od režiséra Larryho Fessendena je výnimočná. Hlavného hrdinu po tom, čo ho zavraždia, nanovo vzkriesia. Postupne sa mu vracia pamäť, čo nás dovedie do nepredvídateľného finále. 

Little Monsters

Keď sa zjavia zombie, musí učiteľka, ktorú stvárňuje Lupita Nyong’o, chrániť svojich žiakov. V tejto hororovej komédii, ďalej uvidíme Alexandra Englanda a Josha Gada.

Zombieland: Rana istoty

Po desiatich rokoch sa hviezdy filmu Zombieland, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone a Abigail Breslin, opäť vracajú! Znovu ich uvidíme v boji proti zombie aj sebe samým. Tentoraz sa k ním pripoja Rosario Dawson, Luke Wilson, Thomas Middleditch, Avan Jogia a Zoey Deutch. Film má v našich kinách premiéru 24.10.

The Lighthouse

Willem Dafoe a Robert Pattinson hrajú strážcov majáku z devätnásteho storočia, ktorých práca sa na vzdialenom ostrove zmení na nočnú moru. Film nadväzuje na uznávaný film režiséra Roberta Eggersa z roku 2015, Čarodejnica.

Eli

Mladý herec, Charlie Shotwell, kvôli svojej chorobe žije úplne izolovaný od vonkajšieho sveta. Lekár však súhlasí s liečením v jeho čistom dome. Nepôjde to však bez problémov...

Nočné mory z temnôt

Režisér André Øvredal a producent Guillermo del Toro, nás prenesú na koniec 60. rokov, kde si mladá skupina priateľov číta strašidelné príbehy autora Alvina Schwartza. Perfektný úvod do žánru pre začínajúcich hororových fanúšikov.

Countdown

Zdravotná sestrička Elizabeth Lail si stiahne novú aplikáciu, ktorá údajne predpovedá, kedy má niekto zomrieť. Jej oznámi, že má už len tri dni života...

Girl on the Third Floor

Tento strašidelný príbeh nás zavedie do života bývalého zápasníka, ktorý sa pokúša sám renovovať svoj nový domov. No nečaká, že sa pri tom stretne s duchmi a démonmi...

Doktor Spánok

Režisér Mike Flanagan vypustil do sveta filmovú adaptáciu knihy Stephena Kinga, ktorá je pokračovaním hororovej klasiky Osvietenie. Ewan McGregor hrá už dospelého a utrápeného Dannyho Torrancea a Rebecca Ferguson hrá vodkyňu kultu, ktorá sa živí deťmi s nadprirodzenými silami.

Súvisiace články

Najčítanejšie