Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kniha Arpáda Soltésza, Sviňa, je sfilmovaná: Natočila ho autorka filmu Únos!
Zdielať na

Kniha Arpáda Soltésza, Sviňa, je sfilmovaná: Natočila ho autorka filmu Únos!

Zdroj: cinemart

Tento film ešte len zatrasie slovenskými divákmi.

Autorka Únosu, Mariana Čengel Solčanská a úspešný producent Rudolf Biermann sa spojili, aby adaptovali mimoriadny bestseller, knihu Arpáda Soltésza -Sviňa.

Sviňa sa odohráva vo svete vysokej politiky, mafie bielych golierov, zločinu, obchodu s bielym mäsom a veľkých peňazí. Bestseller Arpáda Soltésza odhalil ako funguje moc, aké násilie sa okolo nás odohráva vrátane obchodu s neplnoletými dievčatami v resocializačných zariadeniach a ich brutálnym zneužívaním.

cinemart

​​„Definitívne rozhodnutie pustiť sa do natáčania padlo v júli 2019, na začiatku októbra padla posledná klapka.“ dodáva Rudolf Biermann. Aktuálne sa začali postprodukčné práce. „Rozhodli sme sa tvoriť krutý žánrový film, ktorý hovorí nielen o tejto krajine, ale aj o ľuďoch moci a ich charakteroch. To, že film pripomína našu skutočnú realitu a objavujú sa tu postavy nápadne pripomínajúce gaunerov toho najhrubšieho zrna je len nešťastná náhoda.

cinemart

​Hlavné postavy stvárnili Jozef Vajda, Marko Igonda, Dano Heriban, Gabriela Marcinková, Diana Mórová, Braňo Bystriansky, Szidi Tobiasz, Jakub Rybárik.

cinemart

Film Sviňa príde do slovenských kín 6. februára 2020.

Súvisiace články

Najčítanejšie