Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Už čoskoro sa dočkáme filmu o živote Elizabeth Taylor: Ktorá herečka stvárni túto hviezdu?
Zdielať na

Už čoskoro sa dočkáme filmu o živote Elizabeth Taylor: Ktorá herečka stvárni túto hviezdu?

Zdroj: ISIFA

Oscarová herečka sa predstaví v úlohe jednej z najznámejších hollywoodských hviezd v histórii.

Legendárnu herečku a aktivistku Elizabeth Taylor v novom životopisnom filme stvárni Rachel Weisz.  Tá za úlohu Tessy Quayle vo filme Nepohodlný z roku 2005 získala Oscara za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

Film vznikne v produkcii tvorcov Kráľovej reči a scenár má pod palcom Simon Beaufoy, ktorý je aj autorom scenára snímky Milionár z chatrče. Obľúbená 49 ročná herečka stvárni Elizabeth v období jej života, keď sa aktívne zapájala do boja proti zákernej chorobe AIDS v priebehu 80. rokov. Stalo sa to po tom, ako si najala nového osobného asistenta, homosexuála menom Roger Wall, ktorý vyrastal vo veľkej chudobe v homofóbnej oblasti v americkom Deep South. Následne sa stal jedným z jej najbližších priateľov.

profimedia

​Scenár filmu vznikol po tom, ako Beaufoy zhromaždil hodiny exkluzívnych rozhovorov s ľuďmi, ktorí mali k Elizabeth najbližšie. Stalo sa tak predtým, než v roku 2011 herečka zomrela. Film sa zameria na to, ako hazardovala so svojou povesťou a kariérou, keď vystúpila proti mlčaniu vlády v súvislosti s epidémiou AIDS, najmä keď bol prezidentom Ronald Reagan. Na stoličky režisérov si sadnú Bert & Bernie.

https://ew.com/

​Dátum premiéry a ďalšie podrobnosti o obsadení zatiaľ nie sú známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie