Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Toto je 10 filmov, v ktorých sa herci zmenili na pretekárov! Ktorý si vás získal?
Zdielať na

Toto je 10 filmov, v ktorých sa herci zmenili na pretekárov! Ktorý si vás získal?

Už 14. novembra prichádza do kín film Le Mans '66, ktorý premenil Matta Damona a Christiana Balea na dvoch svetoznámych pretekárov. Ktorým snímkam sa to ešte podarilo?

Ben-Hur 

Aj keď v tomto filme nejde o pretekanie na autách, predsa len má nádych poriadneho súťaženia a rivality, ktoré dokážu zaujať aj teraz. 

telegraph.co.uk

Elvis: Speedway

Elvis ako pretekár NASCAR? Takto ho môžete vidieť vo filme Speedway. 

makeyourownjeans.com

​Le Mans

Ak ste fanúšikom rýchlych áut, tento film z roku 1971 jednoducho musíte vidieť. Je to snímka, v ktorej herec Steve McQueen prejavil svoju vášeň k pretekaniu. Je naozaj autentická, plná klasických áut a napätia. 

haphazardstuff.com

​Death Race 2000

Neskutočne násilnícka a miestami až smiešna snímka Death Race 2000 je klenotom béčkových filmov. Dej sa odohráva v budúcnosti, kde pretekári v kostýmoch uháňajú naprieč krajinou a pri predstave na možnú výhru nehladia na ostatných. V hlavných úlohách sa predstavili David Carradine a Sylvester Stallone. 

empireonline.com

The Cannonball Run

Táto komédia sleduje príbeh J.J. McClurea a jeho mechanika počas nelegálnych pretekov naprieč krajinou. Film bol síce nemilo prezentovaný od kritikov, ale v kinách prekvapivo zarobil. 

ew.com

​Dni hromu

Tom Cruise v tomto filme hrá začínajúceho NASCAR pretekára a hoci nejde o veľmi vydarenú snímku, nájdeme v nej niekoľko pekných záberov, ktoré autičkári určite ocenia. Zaujímavosťou je, že v tomto filme hral Tom po prvý raz s Nicole Kidman, ktorú si krátko po nakrúcaní zobral za ženu. 

insider.com

​Rýchlo a zbesilo

Táto klasika z roku 2001 určite v tomto rebríčku nemôže chýbať. Vin Diesel a Paul Walker sa v úlohách, ktoré hrali, našli tak, že už 18 rokov sú súčasťou života mnohých nadšencov áut. Aj keď po Paulovej tragickej smrti už to nie je to, čo to bývalo. 

bechdelcast.com

​Formula!

Už podľa názvu filmu je každému jasné, o čo v tomto filme pôjde. Scenár k filmu napísal a sám si v ňom zahral samotný Sylvester Stallone a vidieť v ňom môžeme aj niekoľkých svetoznámych pretekárov. 

2020-movie-reviews.com

Rýchlo a desivo: Šialené preteky

Will Ferrell a Adam McKay satiricky vstúpili do sveta NASCAR. Priniesli na plátno perfektnú komédiu o egocentrizme, plnú mužských postáv, ktoré z iných filmov o pretekároch dobre poznáme. 

letterboxd.com

​Rivali 

Asi najznámejší film posledných rokov odohrávajúci sa na horúcom asfalte rozpráva príbeh o rivalite medzi dvojma pretekármi. Boli nimi James Hunt a Niki Lauda, ktorých si zahrali Chris Hemsworth a Daniel Bruhl. Rivali získali mnoho pozitívnych ohlasov, no žiadnu nomináciu na Oscara. 

empireonline.com

Najčítanejšie