Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Julia Roberts mala hrať jednu z najznámejších tvárí americkej histórie: Prečo sú z toho mnohí pobúrení?
Zdielať na

Julia Roberts mala hrať jednu z najznámejších tvárí americkej histórie: Prečo sú z toho mnohí pobúrení?

Zdroj: graziadaily.co.uk

Ak by ste si zobrali všetky herečky, ktoré by mohli hrať Harriet Tubmanovú, nikdy by vám nenapadlo pomyslieť na Juliu Roberts.

Harriet Tubmanová bola afroamerická abolicionistka a filantropka. Bola nevoľníčkou a utiekla z otroctva, aby sa pred Americkou občianskou vojnou stala vedúcou osobnosťou oslobodzovacieho hnutia. Viedla stovky nevoľníkov z Juhu k oslobodeniu na Severe pomocou tzv. „Podzemnej železnice“, čo bolo označenie pre systém bezpečných úkrytov a ciest s podporou protiotrokárskych sympatizantov. Napriek jej pôvodu, padlo pri návrhoch na herečku meno Julie Roberts. 

Cynthia Erivo

Niet sa čomu čudovať, že mnoho ľudí v miestnosti bolo prekvapených. Bolo to ešte v roku 1994, keď producent a scenárista Gregory Allen Howard predniesol návrh na tento film. Výkonný predstaviteľ štúdia vtedy navrhol, aby Harriet hrala práve Julia. "Raz mi v štúdiu povedali, že scenár je super a že by hlavnú hrdinku mala hrať Julia Roberts. Keď niekto poukázal na to, že Harriet predsa nemôže hrať Julia, zástupca štúdia povedal, že sa tento príbeh odohral už dávno a nikto nebude vidieť rozdiel," prezradil Gregory. Aj na tomto príklade sa dá vidieť, ako sa za 25 rokov zmenilo prostredie v Hollywoode. 

Našťastie pre všetkých, tento film sa nakoniec nenakrútil. Harrietin príbeh sa však dostal do amerických kín tento rok, v hlavnej úlohe so Cynthiou Erivo. 

Najčítanejšie