Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Toto sú najväčšie sklamania a prekvapenia z nominácií na Zlaté glóbusy: Kto znova ostal nepovšimnutý?
Zdielať na

Toto sú najväčšie sklamania a prekvapenia z nominácií na Zlaté glóbusy: Kto znova ostal nepovšimnutý?

Zlaté glóbusy niekedy vedia poriadne prekvapiť svojim výberom nominantov na túto zlatú sošku, no nie stále ide o príjemné prekvapenie.

SKLAMANIE: When They See Us

Veľmi dôležitý seriál najmä pre americkú spoločnosť bol úplne vynechaný z nominácií na Zlatý glóbus. Jeho producentkou je režisérka Ava DuVernay a seriál rozpráva príbeh piatich mladých ľudí z Harlemu, ktorí sú nespravodlivo zadržaní po obvinení z brutálneho napadnutia v Central parku. Seriál je nakrútený na základe skutočných udalostí. Namiesto tohto dostali nominácie napríklad Hlava 22 či seriál Najsilnejší hlas, ktorý ide v americkej spoločnosti pomaly do zabudnutia.

SKLAMENIE: Ženské režisérky 

Tento rok ich naozaj nebolo málo. Či už ide o Gretu Gerwig s Malými ženami, Lulu Wang s filmom The Farewell, Marielle Heller so snímkou A Beautiful Day in the Neighborhood, Oliviu Wilde s komédiou Šprtky to chcú tiež alebo Lorene Scafaria so Zlatokopkami, ani jedna z týchto žien nedostala nomináciu. Najväčším sklamaním je pravdepodobne Greta Gerwig. A tak sa znova budeme pozerať na čisto mužskú kategóriu. 

PREKVAPENIE: Todd Phillips za Jokera 

Našli sa aj takí, ktorí ani nedúfali, že Todd Phillips si za réžiu filmu Joker zaslúži túto nomináciu, no ostali príjemne prekvapení. Iní sú stále nahnevaní, že si ju nezaslúžila Greta Gerwig. 

;t=35s

PREKVAPENIE: The Morning Show a The Politician

Ryan Murphy je obľúbencom na Zlatých glóbusoch, a preto sa niet čomu čudovať, že jeho seriál The Politician je medzi nominovanými. Teda, až na to, že tento seriál rozdeľoval publikum na dva tábory. Jednému sa nepáčil a ten druhý ho ospevoval. Pokiaľ ide o seriál The Morning Show, je jasné, že Hollywoodska asociácia zahraničných novinárov dala prednosť úžasnému obsadeniu pred celkovým spracovaním. Ani jeden z týchto seriálov totiž nezískal u kritikov veľkú chválu, no na druhej strane ani obrovskú kritiku. 

SKLAMANIE: Hra o tróny

Zlaté glóbusy nikdy neoceňovali HBO seriály až tak, ako Emmy, no tento rok úplne zabudli na poslednú sériu Hry o tróny. Jediná nominácia, ktorá pre tento seriál padla bola v kategórii najlepší herec a tú si vyslúžil Kit Harington. 

SKLAMANIE: Viceprezident(ka) a The Good Place

Tieto dva seriály odišli bez jedinej nominácie.

PREKVAPENIE: The Two Popes 

Nepočuli ste ešte o tomto filme? Potom sa asi budete čudovať, prečo obdržal až štyri nominácie. Po ich ohlásení sa v Hollywoode nehovorí takmer o ničom inom, ako o tejto komédii o katolíckej cirkvi. 

SKLAMANIE: Watchmen

Celá Amerika momentálne pozerá tento kritikmi vychválený seriál, ktorý vznikol na motívy komiksu. Nie, že nebol nominovaný v kategórii seriál, no herečky Regina King a Jean Smart tiež odišli bez nominácie. 

PREKVAPENIE: Leví kráľ

Mnohí si myslia, že Leví kráľ v kategórii animovaný film nemá čo robiť a tak ide o mierny podvod. Asociácia, ktorá nominácie udeľuje si to však zjavne nemyslí. Snímka totiž nevznikla ako klasický animovaný film, ale používala mnoho moderných technológií a efektov. 

SKLAMANIE: Robert De Niro 

Je to sklamanie najmä pre to, že mnoho jeho kolegov z filmu The Irishman bolo v kategórii Najlepší herec nominovaných. Robertovi sa však nominácia neušla. 

PREKVAPENIE: Rami Malek

Aj vy ste už zabudli, že Rami hrá v seriáli Mr. Robot? Nie ste jediný! Napriek tomu si vyslúžil nomináciu za svoj výkon. 

PREKVAPENIE: Unbelievable 

Najväčšie a najpríjemnejšie prekvapenie zo všetkých je limitovaná séria od Netflixu s názvom Unbelievable. Tá si odniesla štyri nominácie, medzi nimi sú tri za herečky.

Najčítanejšie