Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Poznáme rozsudok v kauze Harveyho Weinsteina: Pre toto sú ľudia nespokojní!
Zdielať na

Poznáme rozsudok v kauze Harveyho Weinsteina: Pre toto sú ľudia nespokojní!

Zdroj: perthnow.com.au

V decembri 2017 sa našlo až desať ľudí, ktorí obvinili producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho napadnutia. Po takmer dvoch rokoch a bankrote jeho firmy prišiel rozsudok, ktorý mnohých nepotešil.

Harvey Weinstein podpísal dohodu na 25 miliónov dolárov, ktorá by mala vyriešiť väčšinu sporov podaných proti nemu. Išlo o systematické sexuálne obťažovanie. Hlavnými bodmi dohody, ktorá sa spracováva už niekoľko mesiacov, je zaplatenie 500 000 dolárov každej obeti, ktorá vzniesla vážne obvinenie proti Weinsteinovi. Tieto peniaze však budú pochádzať z poistky firmy Weinstein Co. Táto dohoda ešte musí byť schválená sudcom, ktorý dohliada na spor bankrotu spomínanej spoločnosti. 

Mnohí si myslia, že suma je viac než len symbolická a to, že ju zaplatí poistenie a nie samotný Weinstein hnevá ešte viac ľudí. Dohoda vyrieši žaloby desiatich ľudí, ktorí Weinsteina obvinili v roku 2017. Až 18,5 milióna sa rozdelí im a ich právnym zástupcom. Ďalších 6,2 milióna bude rozdelených 18 žalobcom, ktorí ho obvinili mimo týchto prípadov z decembra 2017. Minimálne štyria ľudia s touto dohodou nesúhlasili a najmenej traja z nich prišli s protiponukou. Ďalších 12 miliónov dolárov budú Weinsteina stáť jeho vlastní právni zástupcovia a zástupcovia jeho brata Boba a ich produkčnej spoločnosti vo všetkých sporoch. 

O svojej nespokojnosti s rozsudkom informovala na Instagrame aj modelka a herečka Emily Ratajkowski. 

https://www.instagram.com/p/B59J0txhUCZ/?utm_source=ig_web_copy_link

"Dnes Harvey Weinstein a jeho bývalé štúdio urobili 25 miliónovú dohodu s jeho obeťami. Weinstein, obvinený z trestných činov od sexuálneho obťažovania až po znásilnenie, nebude musieť priznať priestupky alebo ani zaplatiť svojimi vlastnými peniazmi," napísala pod príspevok. 

Najčítanejšie