Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Scarlett Johansson potvrdila svoju výnimočnosť: Len pár ľudí na svete dokázalo to, čo ona!
Zdielať na

Scarlett Johansson potvrdila svoju výnimočnosť: Len pár ľudí na svete dokázalo to, čo ona!

Zdroj: marieclaire.com.au

Scarlett bola nominovaná na dva Oscary za jeden rok a táto skutočnosť je výnimočnejšia, než si myslíte.

Herečka Scarlett Johansson ešte nikdy nebola nominovaná na Oscara, až na tento rok, keď sa jej podarilo niečo nezvyčajné. Nominovaná bola v kategórii hlavná ženská úloha za film Marriage Story, no taktiež aj vo vedľajšej úlohe za film Králiček Jojo. Táto 35-ročná herečka sa tak zaradila k dvanástim ľuďom, ktorí boli v jednom roku nominovaní hneď dvakrát.

 

Herci nemôžu byť nominovaní v rovnakej kategórii v jeden rok, no to neplatí pre rôzne kategórie, lenže je to naozaj ojedinelé. Prvá herečka, ktorej sa to podarilo bola Fay Bainter v roku 1938. Medzi herečky a hercov, ktorým sa to podarilo patria tiež Teresa Wright, Barry Fitzherald, Jessica Lange, Sigourney Weaver, Al Pacino, Emma Thompson či Holly Hunter. V roku 2000 sa k nim pridali až tri herečky, medzi ktoré patria Julianne Moore, Nicole Kidman a Catherine Zeta-Jones. V roku 2004 sa do tohto zoznamu zaradil Jamie Foxx, ktorý vyhral jednu z dvoch nominácií. V roku 2007 si Cate Blanchett znova zopakovala dvojitú nomináciu, no ani jednu nepremenila. 

edition.cnn.com

​Scarlett síce nepatrí medzi favoritky ani v jednej kategórii, nájde sa však mnoho ľudí, ktorí jej aspoň jedného z týchto dvoch Oscarov doprajú. Akadémia navyše stále dokáže prekvapiť a tak je možné, že sa toto prianie Scarlettiných fanúšikov splní. Už len samotné nominácie znamenajú veľa a my sa nevieme dočkať, než sa dozvieme mená výhercov. 

Najčítanejšie