Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Presúva sa Hollywood do Austrálie? Pandémia vyhnala aj Georgea Clooneyho a Juliu Roberts!
Zdielať na

Presúva sa Hollywood do Austrálie? Pandémia vyhnala aj Georgea Clooneyho a Juliu Roberts!

Zdroj: vulture.com

Ticket to Paradise, nový film, v ktorom budú hrať George Clooney a Julia Roberts, sa bude nakrúcať v Austrálii.

Sťahuje sa Hollywood do Austrálie? Hoci to znie smiešne, Austrália momentálne ponúka možnosti, ktoré filmárom vyhovujú nielen v súvislosti s dobrou situáciou pandémie koronavírusu.

Film Ticket to Paradise sa bude nakrúcať v Queenslande a bolo to oznámené Paulom Fletcherom, austrálskym ministrom pre komunikáciu a umenie. Fletcher oznámil, že produkcia dostala 6,4 milióna v grantoch od austrálskej vlády, ktorá na podobné projekty vyhradila 540 miliónov. Produkčné spoločnosti majú ešte jednu možnosť ako pomôcť svojmu rozpočtu a to vďaka balíčku, ktorý vyhradil samotný Queensland.

Nakrúcanie filmu Ticket to Paradise už oznámili minulý mesiac. Režírovať ho bude Ol Parker. George Clooney a Julia Robert budú hrať rozvedený pár, ktorý sa ponáhľa na Bali, aby zastavil svadbu ich dospelej dcéry. Fletcher priznal, že film prinesie austrálskej ekonomike 47 miliónov dolárov a prácu získa 270 ľudí z kreatívneho priemyslu.

"Do dnešného dátumu sme rozdali viac ako 216 miliónov pod iniciatívou, ktorá zastrešila 22 produkcií v Austrálii. Zamestnali sme tak 12 700 ľudí v kreatívnom biznise a vytvorili sme prácu pre viac ako 13 500 firiem a to vďaka týmto veľkým produkciám. Sme veľmi šťastní, že máme bezpečné lokácie, kde momentálne nie je COVID-19 a predchádzame tak oneskoreniam či rušeniam výrob. Ponúkame skvelý životný štýl celému štábu počas nakrúcania," povedal Fletcher. V Queenslande nebol šírený vírus už takmer 2 mesiace. Austrália má nastavenú prísnu karanténu, kde ľudia prichádzajúci zo zahraničia strávili v hoteli dva týždne. Mnoho hviezd však dostalo výnimku a mohli sa izolovať vo súkromných zariadeniach.

Medzi filmy, ktoré sa v Austrálii momentálne nakrúcajú patria marvelovka Thor: Love and Thunder režiséra Taiku Waititiho a fantazijná romanca režiséra Georga Millera s názvom Three Thousand Years of Longing. Hovorí sa tiež, že Juliu Roberts čaká v Austrálii ešte jedno nakrúcanie. V Queenslande je aj Ron Howard, ktorý čoskoro začína nakrúcať film Thirteen Lives. Okrem tohto sa v Austrálii a na Novom Zélande pripravuje mnoho iných seriálov a filmov. Zdá sa, že si na južnej pologuli tvorí druhý Hollywood.

Najčítanejšie