Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Nedbanlivosť a neprofesionalita: Čo sa údajne stalo, keď prišla o život kameramanka?
Zdielať na

Nedbanlivosť a neprofesionalita: Čo sa údajne stalo, keď prišla o život kameramanka?

Zdroj: theguardian.com

Serge Svetnoy, osvetľovač filmu Rust, pri ktorom prišlo k hroznej nehode, hovorí o podmienkach pri nakrúcaní.

Strašná nehoda, ktorá sa stala pri nakrúcaní filmu Rust otriasla filmovým svetom. Potom, čo herec Alec Baldwin vystrelil zo zbrane, ktorá mala byť rekvizitou, prišla o život kameramanka Halyna Hutchins. Vznikajú rôzne teórie, ako k tejto chybe mohlo prísť, no jeden z členov štábu, osvetľovač Serge Svetnoy, na svojom Facebooku prezradil, čo sa podľa neho pri nakrúcaní stalo. 

"Je to chyba nedbanlivosti a neprofesionality. Nedbanlivosť osoby, ktorá mala skontrolovať zbrane a neurobila tak. Osoba, ktorá mala oznámiť, že na pľaci je nabitá zbraň, tak neurobila. Osoba, ktorá mala skontrolovať zbraň predtým, než ju priniesla na pľac, tak neurobila. Smrť človeka je výsledkom tohto konania. Som si istý, že máme profesionálov na každom oddelení, ale len jedno oddelenie bolo zodpovedné za zbrane. Stál som vedľa Halyny po tom, čo bola postrelená. Držal som ju v náručí pri tom, ako umierala. Jej krv bola na mojich rukách. Máme fascinujúcu a úžasnú prácu, ale je aj nebezpečná. Nakrúcali sme v horách, vo vode, pod vodou. Máme tu explózie, zbrane, havárie áut, elektrické zariadenia a oveľa viac. Aby ste ušetrili, niekedy zamestnáte ľudí, ktorí nie sú úplne kvalifikovaní na tieto komplikované a nebezpečné práce a riskujete životy ďalších ľudí, ktorí sú na pľaci. Riskujete tým aj svoje životy. Rozumiem, že budete stále bojovať za rozpočet, ale nemôžem dovoliť, aby sa to dialo naďalej," napísal Svetnoy. 

IMDb

Polícia nepotvrdila, či sú tieto obvinenia Svetnoya pravdivé. Podľa svedeckej výpovede  rekvizita zbrane priniesla na pľac profesionálka na zbrane Hannah Gutierrez predtým, než ju odovzdala asistentovi réžie Daveovi Hallsovi, ktorý potvrdil, že ide o rekvizitu a nenachádzajú sa v nej skutočné náboje. To však nebola pravda. Halls tvrdí, že nevedel, že sa v zbrani nachádzajú ostré náboje, keď ju podával Baldwinovi. Ten podal vlastné vyhlásenie, v ktorom stálo: "Plne spolupracujem na policajnom vyšetrovaní, aby sa zistilo, ako k tejto tragédii došlo." 

Pri streľbe bol zranený aj režisér Joel Souza, ktorý už bol prepustený z nemocnice. 

Najčítanejšie