Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prvé reakcie divákov sú vynikajúce! Komédia HÁDKOVCI všetkých prekvapila!
Zdielať na

Prvé reakcie divákov sú vynikajúce! Komédia HÁDKOVCI všetkých prekvapila!

Komédiu Hádkovci prišli slovenským divákom predstaviť samotní tvorcovia Sandra Nováková, Vojtěch Moravec a herec Ondřej Pavelka.

Novinári aj ďalší pozvaní hostia sa zhodli  po slovenskej premiére filmu na tom, že Hádkovci sú skutočne mimoriadne vydarenou komédiou. „Keď som sa dozvedela, že film sa odohráva v jednom byte a hrajú v ňom len šiesti herci, ktorí sa budú celý čas hádať, mala som trochu obavy, ale výsledok ma veľmi príjemne prekvapil. Herci to zvládli na jednotku, už dlho som sa v kine tak dobre nenasmiala,“ podelila sa o svoje dojmy jedna z diváčok a podobné pozitívne reakcie zaznievali na slovenskej predpremiére zo všetkých strán. Okrem hereckých výkonov hostia ocenili aj prepracovaný scenár, prekvapivé dejové zvraty, hudbu a zaujímavé výtvarné poňatie filmu, ktorého príbeh sa odohráva v retro kulisách jedného pražského bytu.

Vojtěch Moravec, Sandra Nováková

Vojtěch Moravec, Sandra Nováková

Bontonfilm

Sandra Nováková a Vojtěch Moravec napísali spoločne scenár, pričom Vojtěch film aj režíroval a Sandra si v ňom zahrala jednu z hlavných postáv. Spoločnosť im na slávnostnej premiére v Bratislave robil herec Ondřej Pavelka, ktorý v komédii stvárnil postavu otca, ako aj generálny riaditeľ distribučnej spoločnosti BONTONFILM Martin Palán a producent filmu a zároveň riaditeľ spoločnosti Bontonfilm Studios Ondřej Kulhánek.

Slávnostná premiéra filmu Hádkovci

Slávnostná premiéra filmu Hádkovci

Bontonfilm

Hádkovci rozprávajú príbeh svojráznych príbuzných, u ktorých sú hádky na dennom poriadku. Od toho je odvodené aj ich priezvisko. Jakub PrachařHynek Čermák stvárňujú dvoch bratov, ktorí sú úplne odlišní, ale majú sa svojím spôsobom radi. Zato ich manželky v podaní Sandry NovákovejJitky Čvančarovej si nevedia prísť na meno a vzájomné ohováranie je pre ne neoddeliteľnou súčasťou života. Obidva páry sa spolu náhodne stretávajú v byte starého otca, ktorý je v nemocnici a vôbec to s ním nevyzerá dobre. Hoci sa všetci štyria tvária, že chceli dedkovi iba nakŕmiť korytnačku, v skutočnosti si prišli obzrieť potenciálne dedičstvo. Karty navyše zamieša ďalší dedič – otec dvoch bratov, ktorého si zahral Ondřej Pavelka. Ten prichádza na neplánované rodinné stretnutie s nečakanou novinkou. Lavína vtipných hlášok, „šťavnatých“ slovných výmen a komických situácií na seba nenechá dlho čakať.

TRAILER: 

Komédiu HÁDKOVCI uvidíte v kinách už od 14. júla!

Súvisiace články

Najčítanejšie