Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stelesnenie amerického sna: Arnold Schwarzenegger oslavuje 75 rokov!
Zdielať na

Stelesnenie amerického sna: Arnold Schwarzenegger oslavuje 75 rokov!

Zdroj: kinotip2.cz/

Z rakúskeho mestečka až do Hollywoodu. Ako vyzerala životná cesta Arnolda Schwarzeneggera?

Schwarzenegger sa narodil 30. júla 1947 v rakúskom Thali. Dodnes tam je múzeum, ktoré mu je venované. Arnolda poznáme aj ako herca, no všetci dobre vieme, že na začiatku bolo jeho snom stať sa bodybuilderom. V jeho najlepších dňoch mal jeho hrudník obvod 145 centimetrov a pás 86 centimetrov. To sú miery, ktorými sa už je hodné pochváliť. Svoju športovú kariéru začal v Grazi, neskôr začal trénovať v Mníchove. Odtiaľ sa presunul do Londýna, až nakoniec skončil v Amerike. Na konci 60. rokov sa vyhlásil za najlepšieho bodybuildera v histórii. Päťkrát vyhral ocenenie Mister Universe a sedemkrát sa stal Mistrom Olympia.

"Existuje fotografia z môjho príchodu do Los Angeles v roku 1968. Mal som 21 rokov a so sebou plastovú tašku, kde som mal zopár vecí. Čakal som na moju batožinu, kde boli všetky moje ostatné veci. Vyzeral som ako utečenec, vedel som po anglicky len zopár viet a nemal som žiadne peniaze. Ale na fotke som sa usmieval," napísal Arnold do svojej autobiografie. Po jeho príchode začal v Amerike fitness boom. 

Arnoldova herecká kariéra sa začala filmom Hercules v New Yorku, v ktorom vystupoval ešte pod pseudonymom Arnold Strong. Film je v rebríčku 100 najhorších snímok všetkých čias. Avšak jeho veľká herecká kariéra sa začala až v 80. rokoch a môže za to James Cameron a jeho Terminátor. V roku 2003 sa Arnold stal guvernérom Kalifornie a v tejto pozícii ostal až do roku 2011. Jeho politické pôsobenie boli zmiešané názory, no svoju popularitu využíval na hovorenie o dôležitých témach ako sú napríklad klimatické zmeny. Napriek tomu, že pôsobil ako republikán, Donalda Trumpa v kandidatúre na prezidenta nepodporil. 

Toto je však len zlomok zo zaujímavého života Arnolda Schwarzeneggera - bodybuildera, politika, herca a podnikateľa. Na konte má momentálne 83 hereckých úloh. V ktorej ho máte najradšej? 

Najčítanejšie