Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Brendan Fraser sa na Zlatých glóbusoch nezúčastní: Má na to vážny dôvod!
Zdielať na

Brendan Fraser sa na Zlatých glóbusoch nezúčastní: Má na to vážny dôvod!

Zdroj: rollingstone.com

Do odovzdávania Zlatých glóbusov ostáva ešte niekoľko týždňov, no niektorí ľudia sa už teraz rozhodli bojkotovať tento ceremoniál.

O Brendanovi Fraserovi sa hovorí ako o horúcom adeptovi na sošku za najlepší herecký výkon za film The Whale od režiséra Darrena Aronofského. Herec sa však na jednom odovzdávaní určite nezúčastní. Pôjde o Zlaté glóbusy, ktoré sa rozhodol bojkotovať. Svoje úmysly prezradil magazínu GQ.

"S Asociáciou zahraničných novinárov ma spája minulosť a nemám voči nej rešpekt. Nezúčastním sa na odovzdávaní. Moja mama nevychovala pokrytca. Môžete mi hovoriť všelijako, no pokrytcom nie som," povedal. V roku 2018 sa Brendan pre rovnaký magazín vyjadril na tému svojich vzostupov a pádov v Hollywoode, vrátane dane, ktorú si jeho telo vyžiadalo za kaskadérske kúsky, ktoré podstúpil. V tomto rozhovore tiež obvinil Philipa Berka, predchádzajúceho prezidenta Asociácie zahraničných novinárov, ktorá ceny Zlatý glóbus rozdáva, z ohmatávania a sexuálneho napadnutia, ktoré sa malo stať v roku 2003. Berk obvinenie odmietol. Asociácia v tom čase vydala vyjadrenie, v ktorom sexuálne obťažovanie odmieta, no zároveň Berka a jeho správanie obhajovala a nazvala to žartom. Berk vo svojej funkcii skončil po tom, čo v mailoch jeho kolegom opísal hnutie Black Lives Matter ako "rasistické a nenávistné".

Po tom, čo Brendan povedal o svojej skúsenosti s Berkom, dočkal sa najmä pozitívnej odozvy, no priznal, že sa cítil odhalený. "Myslím si, že pocit, ktorý som mal, sa dá len ťažko opísať. Nechcem byť vulgárny, no bolo to, ako keby ma videli nahého. Bolo to ako keby všetci ľudia poznali môj príbeh," priznal. Herec sa však nakoniec cítil slobodnejší a padol mu kameň zo srdca.

Najčítanejšie